Artistes i entitats es conjuren a la plataforma ‘No callarem’ contra “els atacs a la llibertat d'expressió”

El 15 d'abril s'organitzaran quatre escenaris a La Model de Barcelona amb actuacions de Valtònyc, Pablo Hasél, Willy Toledo o Pau Vallvé


La plataforma ‘No callarem’ ha anunciat que del 9 al 15 d'abril, en el marc de la Setmana de la Llibertat d'Expressió, organitzaran activitats a l'antiga presó de La Model. “Per evidenciar la reiterada violació del dret fonamental”, el col·lectiu impulsarà accions artístiques, debats, concerts, projeccions i exposicions. El 15 d'abril s'oferirà ‘Envoltem La Model’, una fira popular “per la llibertat d'expressió” que reunirà espectacles, una arrosada popular, poesia i quatre escenaris.

Entre els artistes que passaran per aquests espais hi haurà Valtònyc, Pablo Hasél, Núria Graham, Willy Toledo o Pau Vallvé. Els diferent col·lectius que integren 'No callarem' han recolzat els “presos polítics i els encausats” i han defensat la llibertat d'expressió. “Estem disposats a assumir el mateix discurs que han fet els encausats. Si tots fem un pas endavant demostrarem que aquest Estat regressiu i autoritari no ens pot tombar a tots”, ha manifestat un representat de la comunitat rap i hip-hop.

Les activitats organitzades per ‘No callarem’ tenen un aforament limitat i es faran tant a l'interior de l'antiga presó com a l'exterior. Així, hi haurà art, performance, dansa, periodisme però també un espectacle de titelles o un debat de “les veus afectades”. Divendres 13 d'abril s'oferiran els concerts empresonats amb Gemma Humet, Cesc Freixas, Émbolo o Anabel Vélez. Dissabte 14 d'abril tindrà lloc el debat sobre “censura i repressió” a la literatura i a la premsa i també una projecció. Entre les persones que hi prendran part hi haurà el vicepresident d'Òmnium, Marcel Maurí; la companya de Jordi Cuixart, Txell Bonet; Fernando Muñoz o Pere Rusiñol.

Diumenge 15 d'abril No callarem ha explicat que es farà l'activitat Envoltem La Model. Es tracta d'una fira “per la llibertat d'expressió” que també comptarà amb quatre escenaris. L'escenari No callarem serà el més reivindicatiu amb concerts i parlaments i les actuacions programades de Valtònyc, Pablo Hasél, Núria Graham o Joan Colomo. L'escenari Carne cruda serà l'espai de la ràdio en directe per on hi passaran Marina Garcés, Willy Toledo, Pau Vallvé o Aina Torres. D'altra banda, també s'instal·larà l'escenari Soundsystem i un d'infantil.

Criden a favor de la llibertat d'expressió

El raper Pablo Hasél ha recordat que "li demanen cinc anys de presó" i que, tot i que ha fet un recurs, si es ratifica la condemna, haurà d'estar a la presó els propers anys. "No és que la llibertat d'expressió estigui en perill, és que no n'hi ha. Ningú té la llibertat de criticar a la monarquia, la brutalitat policial o a l'església sense que existeixi la possibilitat de ser condemnat", ha apuntat. Hasél ha reivindicat que la forma de combatre la censura és no autocensurar-se "que és el que volen". "No ens hem de deixar vèncer per la por cap a un règim que és enemic de la democràcia", ha conclòs.

Un representant de la comunitat rap i hip-hop ha subratllat que "si van a per ells, també hauran d'anar cap a nosaltres”, en relació als encausats Pablo Hasél i Valtonyc. D'altra banda, un representant de l'organització Iaioflautes ha fet una crida a construir un moviment “unitari” contra la repressió i d'ajuda mútua dels “presos polítics”. “Els iaioflautes exigim amnistia i llibertat per les persones privades de la llibertat d'expressió”, ha comentat.

D'altra banda, representants del col·lectiu No callarem han recordat que el seu clam ja arriba en ciutats d'arreu de l'estat com Madrid, Valladolid, València, Palma, Tarragona, Vic, Sabadell o Badalona. “A una sèrie de centres cívics de diferents municipis es faran accions culturals per a recollir fons per la caixa de la resistència i poder pagar multes i ajudar a les persones encausades”, ha expressat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article