Un rap contra la censura dona el tret de sortida a la Setmana per la Llibertat d’Expressió

La plataforma No Callarem denuncia que l’Estat usa la Llei Mordassa i la reforma del Codi Penal com a “eines de control”


Una cançó de rap ha donat aquest dilluns el tret de sortida a la Setmana per la Llibertat d’Expressió que organitza la plataforma No Callarem. El rap, que duu per títol ‘Los borbones son unos ladrones’, s’ha fet viral en poques hores i coincideix amb la visita del rei Felip VI a Barcelona. Amb ell, els organitzadors han volgut denunciar la censura i la repressió amb què l’Estat ataca el dret a expressar-se lliurement i a manifestar-se.

Com ja va explicar el Social.cat, “per evidenciar la reiterada violació del dret fonamental”, el col·lectiu impulsarà accions artístiques, debats, concerts, projeccions i exposicions. El 15 d'abril serà el dia clau de les jornades, en què se celebrarà Envoltem La Model, una fira popular “per la llibertat d'expressió” que reunirà espectacles, una arrosada popular, poesia i quatre escenaris.

 

L'escenari No callarem serà el més reivindicatiu amb concerts i parlaments i les actuacions programades de Valtònyc, Pablo Hasél, Núria Graham o Joan Colomo. L'escenari Carne cruda serà l'espai de la ràdio en directe per on hi passaran Marina Garcés, Willy Toledo, Pau Vallvé o Aina Torres. D'altra banda, també s'instal·larà l'escenari Soundsystem i un d'infantil.

De fet, en el seu manifest, assenyalen que l’Estat empra la Llei Mordassa i la reforma del Codi Penal “com a eines de censura i control” i que l’Audiència Nacional “actua amb criteris polítics conservadors”. Per això, reclamen una “resposta contundent” contra el segrest de llibres, la retirada d’obres d’art o els judicis contra músics, titellaires i activistes socials.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article