Les ONG alerten que la nova aplicació de la Declaració de la Renda no permet marcar la ‘X solidària’

Les entitats demanen a la ciutadania que comprovi que la tenen seleccionada i, si no és així, que rectifiquin l'esborrany amb el programa ‘Renta Web’


Les ONG alerten que la nova aplicació per a mòbils de la Declaració de la Renda no permet marcar la ‘X solidària’, la casella 106 d'Activitats d'Interès Social. Per això, demanen a la ciutadania que comprovi que la tinguin marcada i, si no és així, no ho podran fer des de l'aplicació i hauran de rectificar el seu esborrany a través del programa ‘Renta Web’.

Per tal que el nou sistema es modifiqui, les entitats, a través de la Plataforma de ONG de la Acción Social, ho han fet saber a l'Agència Tributària. A més, alerten que “aquesta situació, inevitablement, suposarà un augment del nombre de persones que no marcaran cap casella” i que això afectarà directament les persones que presenten la renda per primera vegada.

Les ONG es mostren “preocupades” i recorden a les persones contribuents que la campanya de la ‘X Solidària’ pretén sensibilitzar sobre la importància de marcar la casella 106. La campanya l'organitza la mateixa Plataforma de ONG de la Acción Social, i hi participen la Plataforma del Tercer Sector, la Plataforma del Voluntariat d'Espanya, la Xarxa de lluita contra la pobresa i l'exclusió social de l'Estat espanyol, el Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat, la Plataforma d'Infància i la Coordinadora d'ONG per al Desenvolupament.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article