El jutge italià allibera el vaixell Open Arms perquè pugui seguir salvant vides a la Mediterrània

La justícia italiana acusava l'ONG d'afavorir la “immigració il·legal” i tenia immobilitzada l'embarcació des del març


El jutge instructor de la localitat siciliana de Ragusa, Giovanni Giampiccolo, ha ordenat aquest dilluns alliberar el vaixell de l'ONG Proactiva Open Arms, que restava immobilitzat al port sicilià de Pozzallo i se l'acusava d'afavorir la “immigració il·legal”.

L'advocada de l'ONG, Rosa Emanuel Lo Faro, ha confirmat la decisió del jutge. L'ONG assegurava en un tuit aquest matí que avui sabrien si “el vell remolcador i els seus voluntaris podrien tornar a salvar aquelles vides que Europa condemna a morir al mar o a l'infern de Líbia”.

Sembla, doncs, que sí, que avui és el dia en què el vaixell Open Arms podrà tornar a salvar vides a la mar Mediterrània. El vaixell de l'ONG havia estat immobilitzat de manera cautelar el passat 17 de març després d'atracar al port de Pozzallo per desembarcar 216 immigrants i es va obrir una investigació a la cap de missió, el capità i el coordinador.

Com a reacció, a finals del març, l'impulsor de Proactiva Open Arms, Òscar Camps, havia alertat que la immobilització del vaixell de l'ONG a Itàlia creava un “forat negre” al Mediterrani. “És el que ells volen, que no sapiguem què passa”, havia afirmat. Ara, en resposta a l'alliberament, ha comentat que “és una bona notícia”, però que la investigació continua endavant i demanen encara ”tot el suport”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article