‘Mirall dins un mirall’: dansa per escoltar el cos

El projecte de l'Institut del Teatre compta amb una audiodescripció i s'ha elaborat coordinadament amb persones afiliades a la ONCE


Una de les guanyadores de les beques d’Arts Escèniques Aplicades a l’Institut del Teatre l’any 2017, Magdalena Garzón, és la directora del projecte ‘Mirall dins un mirall’, que va començar a desenvolupar-se el setembre de l’any passat i que aquest 2018 veurà els seus fruits.

Es tracta d’una peça de dansa i l’elaboració de l’audiodescripció corresponent que ha elaborat conjuntament amb persones amb discapacitat visual afiliades a la Fundació ONCE i que es mostrarà el proper 26 d’abril a les 6 de la tarda a l’aula P4 de l’Institut del Teatre, a Barcelona.

El passat desembre, en el marc del Festival Simbiòtic, ja es va dur a terme la primera mostra del procés oberta al públic. Ara, “la peça ha evolucionat”, diuen els membres del projecte, i es podrà gaudir de nou amb entrada lliure.

El projecte Mirall dins un mirall “se centra en la capacitat de creació individual i col·lectiva i busca la implicació i el compromís”, segons els membres del projecte. “Deixem de banda qualsevol virtuosisme o requisit tècnic en el moviment que es pugui associar de manera habitual a la dansa”, diuen. Contràriament, es dóna valor a cada petit gest.

El treball realitzat vol ser una pràctica activa d’ampliació de la percepció a través dels sentits, trobant diferents maneres “d’escoltar-los” amb més precisió i transferint aquesta informació al cos per a l’acte de creatiu.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article