Tres urnes plenes de bitllets davant el Congrés per denunciar l’incompliment en la lluita contra la pobresa infantil

Save the Children demana als partits que augmentin la partida dels Pressupostos fins als 712 milions d’euros per arribar almenys a la meitat del que s’havien compromès


Save the Children ha instal·lat aquest matí davant el Congrés dels Diputats tres urnes de dos metres d’altura plenes de bitllets per representar l’incompliment pressupostari del compromís adquirit en el Pacte d’Investidura per lluitar contra la pobresa infantil.

L’organització denuncia així que els Pressupostos Generals de l’Estat s’han oblidat dels nens i nenes en situació de pobresa i que dels 1.560 milions d’euros compromesos en el pacte d’investidura per les famílies més vulnerables, finalment només se n’han inclòs 346. Les urnes han simbolitzat els pressupostos generals totals, el compromís per la lluita contra la pobresa infantil i la partida final que s’hi ha destinat.

L’organització recorda que en els últims anys, la pobresa infantil no només ha augmentat – del 27’3 per cent el 2008 al 29’7 per cent el 2016- sinó que també s’ha agreujat: actualment arreu de l’Estat la pobresa severa afecta a 1’3 milions de nens i nenes i ha passat d’un 12% el 2008 al 16% el 2016.

Amb aquesta acció de carrer i aprofitant el període d’esmenes per als Pressupostos, Save the Children demana als grups parlamentaris que donin suport a “l’esmena dels oblidats”, una iniciativa de l’organització que proposa augmentar la partida actual destinada a combatre la pobresa infantil en almenys 366 milions d’euros més. Aquesta inversió estaria destinada a una política de protecció específica per infants en situació de pobresa severa a través de la millora de la prestació per fill a càrrec.

“La pobresa infantil és un problema hereditari: els infants d’avui molt probablement seran adults pobres demà. Correm el risc de deixar a diverses generacions vivint en la pobresa. Necessitem canvis urgents i profunds, i avançar amb fermesa en el disseny de polítiques públiques que millorin la situació de la infància arreu de l’Estat; canvis que seran impossibles si no hi destinem més recursos”, ha afirmat Catalina Perazzo, responsable de polítiques d’infància de Save the Children.

Des que el passat 3 d’abril els Pressupostos Generals de l’Estat per 2018 es van fer públics, Save the Children ha treballat juntament amb els grups parlamentaris per promoure una major inversió en infància tal com van acordar PP i Ciutadans en el pacte d’investidura.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article