Pallassos sense Fronteres, 25 anys d’ajut humanitari arreu del món

L’entitat fundada pel pallasso Tortell Poltrona acumula més de 7.000 expedicions a l’esquena i ho celebra amb una gran festa el 19 de maig


Zones amb conflictes bèl·lics com Bòsnia, Croàcia, Algèria, Kenya, Palestina, Colòmbia o Brasil han rebut els somriures de Pallassos sense Fronteres. L’any 1993 Jaume Mateu, el famós pallasso Tortell Poltrona, va fundar l’organització.

Concretament, els nassos vermells i les sabates gegants de Pallassos Sense Fronteres van realitzar la seva primera actuació, el 26 de febrer d'aquell mateix any, en el Camp de Refugiats de Savudrija, a la localitat de Veli Joze, a la península d’Ístria, actual Croàcia.

Gràcies a aquesta primera expedició, milers de nens i nenes refugiats de la guerra que desmembrava l’antiga Iugoslàvia van tornar a somriure després de molt de temps. En aquests anys l’organització, nascuda a Sant Esteve de Palautordera, ha fet 443 expedicions a més de 100 països, i ha realitzat més de 7.000 actuacions, on hi han participat  més de 700 artistes que han actuat davant de més de dos milions de persones afectades per conflictes bèl·lics o catàstrofes naturals.

Hi ha Pallassos Sense Fronteres a 15 països del món

Actualment l'entitat està present a 15 països del món. Per commemorar la tasca de l'entitat al llarg de tots aquests anys, dissabte 19 de maig tindrà lloc al Circ Cric la Festa del 25è aniversari. L'esdeveniment serà un dels punts culminants d’aquesta celebració i comptarà amb més de 50 artistes dels Pallassos Sense Fronteres, que aproparan el públic assistent al terreny on desenvolupen la seva activitat i mostraran els espectacles que han realitzat a zones conflictives del Líban, Colòmbia o Bòsnia, entre d’altres. La festa acabarà amb un Ball de Festa Major protagonitzat per Gertrudis i les pallasses i pallassos participants.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article