‘Ampliar horitzons, canviar actituds’, una campanya per introduir més noies a les TIC

Cada quart dijous d’abril se celebra el Dia Internacional de les Nenes en les TIC als estats membres de la Unió Internacional de les Telecomunicacions


‘Ampliar horitzons, canviar actituds’ és el lema del Dia de les Nenes en les TIC 2018, que celebren, cada any, el quart dijous d’abril, tots els estats membres de la Unió Internacional de les Telecomunicacions, entre els quals hi ha l’Estat espanyol. Es tracta d’una campanya global que busca superar la bretxa digital de gènere i animar a les noies a cursar estudis en ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques (les anomenades STEM).

Segons un informe de la UNESCO, només el 35% de les persones que cursen aquests estudis són noies i apunta que factors integrats en la socialització i els processos d’aprenentatge són les causes d’aquesta bretxa, com ara les normes socials, culturals i de gènere. La majoria de noies, diu l’informe, perden l'interès en les disciplines STEM quan arriben a l'adolescència i no escullen estudis relacionats amb aquestes.

És per això que l’informe de la UNESCO posa el focus en el paper que tenen els sistemes educatius i les escoles per fomentar l’interès de les noies en les STEM i la importància d’oferir igualtat d’oportunitats per accedir i beneficiar-se d’una educació científica i tecnològica de qualitat.

En l'edició anterior, 300.000 noies van participar en més de 9.000 activitats, organitzades a 166 països.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article