Fundesplai llança el projecte ‘Encoratja’t’ per promoure la igualtat de gènere i la violència zero

El director de la fundació indica que “possiblement” les beques d’estiu "les pagui Montoro"


La fundació catalana Fundesplai ha llançat ‘Encoratja’t, una proposta educativa per la igualtat de gènere i la violència zero, per treballar amb més de 85.000 infants, joves i educadors durant dos cursos escolars. Segons ha explicat el director de Fundesplai, Josep Gassó, les beques d’aquest d’estiu preveu que “possiblement les pagui Montoro” com ja ha fet en algunes subvencions d’aquest any des de la intervenció estatal en la Generalitat i el article 155.

A més, a la presentació de l’informe anual de Fundesplai 2017, han destacat l’augment del 8% dels ajuts i beques respecte al 2016 que ha permès arribar a 18.711 infants i joves, així com l’actuació global que ha arribat a 249.427 persones el 2017. Segons ha indicat el cap d’estudis Centre de Formació, Marc Alcaraz, el programa Encoratja’t de la fundació catalana vol “trencar” els estereotips de gènere i promoure les tasques conjuntes als casals i colònies d’estiu entre nens i nenes.

Així mateix, ha incidit que per segon any i després de la formació especifica als monitors i educadors sobre la igualtat de gènere, violència zero i LGTBI, els espais de Fundesplai són “entorns segurs i de confiança LGTBI” per “apoderar els joves” i les seves famílies, així com acollir els diversos models de família. ‘Encoratja’t’ també compta amb la col·laboració de l’escriptora, Gemma Lienas, que ha escrit relats inèdits per erradicar la violència de gènere i educar als més menuts.

D’altra banda, el proper diumenge 6 de maig, la fundació organitza la 32a edició de Festa Esplai al Parc Nou del Prat del Llobregat amb més de 50 activitats com tallers, espectacles o jocs per a totes les edats. La fundació també ha donat a conèixer aquest dimarts la campanya Encerta l’Estiu – Un estiu per a tothom amb més de 1.300 activitats d’estiu per a infants i joves als seus casals, campaments o colònies i que, segons el director d’Accions i Programes Educatius, Socials i del Tercer Sector, Carles Xifra, té l’objectiu de no deixar fora cap infant ni família per problemes econòmics i es preveu un augment d’inscrits del 10% per aquest estiu.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article