Més de 1.200 farmàcies de Barcelona comencen el seguiment personalitzat de pacients

El 50% dels pacients amb tractaments de llarga durada en malalties cròniques no pren els medicaments tal com li han prescrit


El 50% dels pacients amb tractaments de llarga durada en malalties cròniques no pren els medicaments tal com li han prescrit, segons un estudi publicat a l’Organització Mundial de la Salut. Per tal d’ajudar els usuaris a evitar problemes en els tractaments, més de 1.200 farmàcies de la província de Barcelona, és a dir, 3.546 farmacèutics, ofereixen el servei de dosificació i seguiment personalitzat de la medicació adreçat a pacients crònics i polimedicats.

Amb l’objectiu de donar a conèixer aquest servei, que atén uns 11 pacients per farmàcia, el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona (COFB) inicia avui una campanya que s’allargarà fins al 9 de maig sota el lema “El farmacèutic et fa la vida més fàcil”.

Aquest servei permet tenir una visió de tota la medicació que pren el pacient,- independentment del metge que la prescrigui-, detectar problemes relacionats amb els medicaments i incrementar l’adherència als tractaments, que siguin més efectius i tinguin l’efecte desitjat. A més, també permet integrar l’activitat assistencial dels diferents agents de salut involucrats en la cura del pacient i, en definitiva, contribueix a millorar la qualitat de vida de les persones.

Durant les dues setmanes en què es portarà a terme la campanya, el farmacèutic, que té una formació acreditada específica en aquest camp, després d’entrevistar el pacient, revisa tota la medicació i comprova que no hi hagi duplicitats o interaccions entre els fàrmacs, i, en cas de detectar algun problema, es posa en contacte amb el metge.

Un cop fet això, des de la farmàcia es prepara la medicació de manera periòdica amb el Sistema Personalitzat de Dosificació (SPD) -un blíster amb els medicaments ordenats per dies de la setmana i horaris-, es proporciona al pacient informació sobre els tractaments prescrits i es fa el seguiment per assegurar que els està prenent correctament. 

 

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article