Els estudiants de secundària i d'universitat fan vaga

Reclamen una rebaixa del 30% les taxes universitàries i la llibertat dels Jordis i els polítics que són a la presó


Jornada de vaga d’estudiants. Els campus de les universitats estan paralitzats des de primera hora del matí. Concretament, els alumnes de secundària i els universitaris estan cridats pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (Sepc) i el Sindicat d'Estudiants (SE) per reclamar una rebaixa del 30% les taxes universitàries. A més, es mobilitzen contra l'aplicació de l'article 155 i demanen la llibertat dels Jordis i els polítics que són a la presó.

La vaga d'aquest dijous va tenir dimecres una prèvia a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), que havia convocat dos dies de vaga. A d'altres indrets del territori han organitzat activitats durant tot el matí. Així, a Reus han fet esmorzar popular a les nou del matí i taller de cartells.

Al Campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra desenes d'estudiants s'han quedat sense classe aquest dijous al matí. El vicerectorat d'estudiants ha decidit suspendre l'activitat acadèmica entre les 9 i les 11 en trobar els accessos bloquejats per part dels vaguistes.

Una quarantena d'estudiants han passat la nit al campus per preparar la jornada de vaga i han encadenat les portes per impedir el pas amb cadires i contenidors. Alguns dels estudiants afectats es queixaven a les portes del campus, que la mesura s'havia conegut amb poca antelació i molts ja havien fet més d'una hora de viatge per arribar a una classe que finalment s'havia suspès.

Tot i que hi ha convocades mobilitzacions als campus de les universitats de Girona, de Lleida i de Tarragona, l'acte central és la manifestació unitària prevista per a les 12 a la plaça Universitat de Barcelona.


 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article