Neix ‘Clínic Maps’, una app que ajuda als usuaris a desplaçar-se per l'Hospital Clínic de Barcelona

És el primer hospital de Catalunya amb una eina d’aquestes característiques, que funciona sense connexió a internet


L’Hospital Clínic ha presentat ‘Clínic Maps’, una app fàcil d’utilitzar i de navegació molt intuïtiva per a facilitar als seus pacients, familiars i usuaris la localització de les diferents dependències, serveis i instal·lacions del centre. L’app, disponible ara per ara en català i castellà, es pot baixar sense cost des de les plataformes Play Store (Android) i Apple Store (per a IOS) i no es requereixen dades d’usuaris ni posicionament GPS per al seu funcionament.

Amb ‘Clínic Maps’ l’usuari estableix el recorregut que necessita seguir, selecciona el lloc de partida i de destí i l’app l’acompanya en tot moment amb imatges fotogràfiques i indicacions bàsiques i fàcils de seguir. L’app permet, també, preparar el recorregut des del domicili, abans de visitar l’hospital.

En la seva primera versió, l’app ofereix 178 destins diferents dins l’Hospital Clínic i l’edifici de Consultes Externes, els quals representen un total de 30.000 rutes possibles, ja que tots els punts de referència es relacionen entre si. Progressivament, l’app s’ampliarà per incloure la navegació en altres seus, com Rehabilitació, consultes externes de Psiquiatria o la Maternitat i el CAPSBE.

Pacients i familiars del centre han col·laborat en les proves d’ús de l’aplicació, que han consistit en establir recorreguts i seguir les indicacions per arribar a destins desconeguts. Després de la prova, els usuaris van destacar la usabilitat de l’app i la facilitat amb què havien trobat el lloc de destí. Com a reptes per al futur, van apuntar la seva adaptació a persones amb deficiències visuals mitjançant sistemes d’àudio-descripció.

Una eina fàcil d'utilitzar

En iniciar l’aplicació, l’usuari estableix el punt per on accedeix a l’edifici (entrades en els carrers de Villarroel, de Casanova o de Còrsega) i el lloc on vol anar: altres entrades/sortides, els diferents serveis mèdics i consultes externes, les sales d’hospitalització, les oficines d’admissió de pacients, hostaleria i restauració, altres serveis, etc. Pot escollir, a més, entre rutes amb escales o sense escales (ascensors).

Una vegada establerta aquesta informació, l’app va guiant l’usuari al llarg del recorregut per l’hospital mitjançant punts de referència en fotografies. A mesura que s’avança seguint la ruta indicada per l’app, en la pantalla del mòbil van apareixent diverses instruccions, en text i en símbols.

L’app ofereix també informació complementària, com el temps que pot trigar el recorregut i la distància existent entre el punt de partida i el de destí.

Captura de pantalla de l'aplicació ‘Clínic Maps’ | Clínic Maps

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article