L'Ajuntament de Barcelona no presentarà en el ple de divendres l'informe que invalida la votació de la multiconsulta

El consistori anima les entitats a seguir amb el recurs de reposició per forçar l'oposició a rectificar


La lluita per celebrar la multiconsulta que havia de permetre els veïns decidir si cal remunicipalitzar la gestió de l'aigua a Barcelona continua. Després que el ple municipal tombés la iniciativa, el passat 10 d’abril, i posteriorment les entitats defensores del procés participatiu demanessin repetir-lo, ara un informe de la Comissió d'Empara invalida la votació d'aquest ple. Amb tot, el consistori ha decidit aquest 26 d’abril que no portarà al plenari de divendres la repetició de la votació perquè no faria “cap favor” al procés participatiu i ha instat a les entitats que van promoure les preguntes de la consulta a presentar un recurs de reposició contra la decisió del ple que va tombar-les.

El motiu d'aquesta invalidació és que alguns partits, com el Grup Demòcrata o la CUP, van votar-hi en contra però no van “donar motivació jurídica”, tal com afirma la portaveu de la plataforma Aigua és Vida, Míriam Planas. Tanmateix, el reglament de participació especifica que els partits només podran votar en contra de les iniciatives ciutadanes en el cas que s'al·leguin motius jurídics.

Tot i que les entitats que defensen la multiconsulta han demanat al govern municipal que inclogui l'informe de la Comissió d'Empara en el plenari de demà, el consistori ha rebutjat la petició. Així ho ha manifestat, aquest 26 d’abril, la regidora de Participació de Barcelona, Gala Pin: “La Comissió d'Empara és un òrgan no vinculant jurídicament però creiem que és una passa més perquè els grups municipals rectifiquin”. Ara bé, segons ha dit Pin, “com que cap de les formacions polítiques -a excepció de la CUP- ha replantejat el seu posicionament, l'informe demà seria rebutjat i haurien de recórrer al recurs de reposició per tal que es repetís la votació”. Pin també ha assegurat que si el govern municipal repetís la votació en el ple de demà no faria “cap favor” al procés participatiu.

El document de la Comissió d'Empara anul·laria, doncs, alguns dels vots en contra per la falta de motius jurídics en el posicionament dels partits durant el plenari en què es van votar les preguntes de la multiconsulta.

El consistori anima a les entitats a presentar recurs de reposició contra la votació del ple i espera ara, doncs, la resolució dels serveis jurídics per saber quin serà, finalment, el futur de la multiconsulta.

 

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article