Milers de persones es concentren davant els ajuntaments en rebuig a la sentència de ‘La Manada’

Amb el lema ‘Digueu el què digueu, no és un abús és una violació en grup’ els manifestants han mostrat indignació amb la resolució judicial


Milers de persones s'han concentrat aquest dijous al vespre davant els ajuntaments com a mostra de rebuig a la sentència judicial de ‘La Manada’ feta pública per l'Audiència de Navarra.

La convocatòria, iniciada de forma espontània i promoguda per entitats com Ca la Dona o Vaga Feminista principalment a través de les xarxes socials amb el lema ‘Digueu el què digueu, no és un abús és una violació en grup’, ha mobilitzat homes i dones que han sortit al carrer per denunciar el què consideren una “justícia patriarcal” pel fet que la resolució no té en compte ni la intimidació, ni l'actuació grupal, ni la vulneració de la intimitat.

Alguns sindicats com CCOO, UGT o USTEC-STEs s'han sumat a la protesta que, a Barcelona, ha omplert la plaça Sant Jaume. Precisament, en aquesta cèntrica plaça barcelonina les consignes que més s'han sentit han estat ‘Jo sí que et crec’ i ‘No és abús, és violació’. A banda de les consignes també hi ha hagut cassolada.

‘La Manada’

Els fets es van produir durant els Sanfermines del 2016 quan els cinc membres del grup conegut com ‘La Manada’ va violar una jove, que aleshores tenia 18 anys, li van sostreure el mòbil i van enregistrar l'agressió. La pena dictada per l'Audiència, nou anys, és molt menor a la sol·licitada per la Fiscalia –prop de 23 anys per diversos delictes- i per l'acusació particular 25 anys pels delictes d'abús sexual continuat i per robatori amb intimidació. A més, sol·licitaven una indemnització de 100.000 i 250.000 euros per a la víctima, que finalment ha quedat reduïda a 50.000 euros.

La sentència, feta pública aquest dijous al migdia a Pamplona, ha aixecat les ires de molts ciutadans i col·lectius feministes, que han expressat el seu malestar a través de les xarxes socials amb etiquetes com #EstaEsNuestraManada #YosíTeCreo #NOesNO i #justiciapatriarcal, que ràpidament s'han convertit en tendències a Twitter. FIns i tot el perfil de la policia espanyola (@policia), amb més de tres milions de seguidors, ha piulat repetidament l'etiqueta #NoesNO i posteriorment d'altres com #NoalaViolencia, #NoalaAgresión, #NoalAcoso i #NoalosAbusos.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article