La nova edició dels Premis de Civisme reconeix diferents actors implicats en la lluita social

Aquest dijous també s'ha fet entrega del Premi Voluntariat, que en aquesta ocasió ha recaigut a l'organització AFEV


Un any més s'ha fet entrega dels Premis de Civisme 2017. Uns premis que tenen per objectiu estimular i premiar accions, treballs, innovacions, entitats i persones que, des d'àmbits professionals i franges d'edat ben diferents, tractin el civisme o proposin reflexions, actuacions i millores al seu entorn. A més també s'ha lliurat, el 26 d'abril, el Premi Voluntariat, que enguany arriba a la seva 24a edició. La Fundació-Centre Obert Joan Salvador Gavina, l’Associació Rebobinart o AFEV han estat alguns dels premiats.

Aquests guardons, entregats pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, reconeixen diferents categories i diferents actors amb un denominador comú: la promoció del civisme i la tasca voluntària.

L’entitat AFEV amb el projecte Tens ganes de ser útil? s'ha endut el Premi Voluntariat, amb una dotació de 10.000 euros. A Catalunya un de cada quatre infants viu en situació de pobresa i un de cada tres presenta fracàs escolar. Per aquest motiu, l'entitat AFEV treballa, des del voluntariat, fent intervenció dels estudiants per reduir les fractures socials, culturals de la societat, que afecten sobretot els infants i joves.

Per la seva banda, i amb una dotació de 16.000 euros, els Premis Civisme guardonen, cada any, diverses modalitats. Així, el  Premi Serra i Moret en la modalitat de treball pedagògic, va ser per Anna March pel projecte Construcció d’una opinió personal argumentada sobre un concepte econòmic després de l’anàlisi d’un documental mitjançant una aplicació col·laborativa on-line.

El Premi Jaume Ciurana distingeix els grups de joves que han realitzat una acció cívica meritòria, voluntària i gratuïta, en algun indret de Catalunya. La Fundació-Centre Obert Joan Salvador Gavina, la Fundació Catalana de la Paràlisi Cerebral i l’Agrupament Escola i Guia ‘Fent Camí’ han estat els tres premiats en aquesta categoria.

Pel que fa al Premi de Civisme als Mitjans de Comunicació, que reconeix els treballs que han sobresortit pel tractament de valors de civisme i han exercit un determinat impacte social, ha resultat guanyador, en la modalitat de produccions televisives, el programa Fet Aquí, de Teveon Ebre.

En la categoria de producció radiofònica, el jurat ha premiat la sèrie de reportatges Els nous altres catalans emesa al Catalunya Migdia de Catalunya Ràdio i ha atorgat una Menció especial al reportatge Famílies Gitanes a l’Escola, de Margarita Esparza, emès al programa Món Possible de Ràdio 4, sobre la feina contra l'absentisme escolar que fan a l'Institut Escola El Prat. 

En la categoria de premsa escrita el premi ha estat per Xavier Aldekoa, pel reportatge Les altres mil nenes de Chibok, publicat a La Vanguardia. El premi a treballs d’Internet ha estat pel projecte La revolució dels afectes quilòmetre zero d’Anna Zaera, publicat a l’Anuari Media.cat del Grup de Periodistes Ramon Barnils.

Segon any de Premi Civisme a la Innovació i a la ciutadania

Per segon any consecutiu, aquest guardó té l'objectiu de premiar les accions que, un cop posades en pràctica, hagin suposat una innovació en la millora del civisme i la convivència, tant d'un col·lectiu específic com del conjunt de la societat. Enguany s’ha premiat el treball Wallspot, de l’Associació Rebobinart, i s’ha atorgat una menció honorífica al projecte GEPT (Gestió de l’Emplaçament Punt de Trànsit).

D'altra banda, el segon any del Premi de Civisme a la Ciutadania i Virtut Civil, que reconeix persones o organitzacions que destaquin per l'excel·lència de la seva tasca i trajectòria de servei al país, ha estat atorgat a la Fundació Ajuda i Esperança.

 

 

 

 

 

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article