La Fundació Barça engega una campanya per prevenir el ‘bullying’ des de l’esport

Amb motiu del Dia Internacional contra l’Assetjament Escolar l'entitat desenvolupa diferents metodologies amb escoles i famílies per detectar-ho i intervenir


Aquest dimecres es commemora el Dia Internacional contra l’assetjament escolar. Per denunciar les greus conseqüències de l'assetjament entre els menors, la Fundació Barça posa en marxa una nova metodologia per prevenir el bullying a través de l’esport. El principal objectiu és capacitar els nens i les nenes perquè prenguin consciència de la relació entre les seves emocions, accions i valors per tal d’afavorir la convivència.

Segons dades recents de l'entitat Save The Children, a Catalunya, 16.000 adolescents asseguren haver patit assetjament escolar durant els últims dos mesos i 12.500 es consideren víctimes de ciberassetjament. L’esport, per les seves característiques educatives, socialitzadores i lúdico-participatives, conforma un escenari ideal per treballar en positiu i de manera educativa en la relació entre iguals.

Per això, la Fundació del Barça ha dissenyat i començat a implementar un programa  amb una metodologia que vol convertir els entrenadors esportius i educadors del lleure en aliats en la lluita contra el bullying, utilitzant l'esport com un recurs educatiu i preventiu.

Així, des del gener també s’ha iniciat un programa de prevenció del bullying a les escoles. En aquest programa s'ha format mestres d'una quinzena d’escoles per validar una metodologia que ofereix eines per promoure consciència i actituds que evitin l’assetjament entre menors i que es pretén oferir a tot l’àmbit escolar català a partir de l’any 2019. El sector al qual va adreçat el treball de la Fundació són els nens de primària, - de 6 a 12 anys-, perquè és en aquestes edats quan cal començar a fer la prevenció.

A més, l'entitat també promou promou la recerca i els estudis per abordar noves estratègies de treball juntament amb altres entitats, com la Universitat de Barcelona, i la Universitat de Còrdova, amb les quals s’està desenvolupant el programa de prevenció de bullying a les escoles de primària.

El 12 de maig es celebrarà la Festa de la Convivència

Enguany, i per primera vegada, la Fundació celebra la Festa de la Convivència, un esdeveniment gratuït, lúdic i educatiu que tindrà lloc el dia 12 de maig, de 10 a 19 h, a l’esplanada del Camp Nou. La festa serà amenitzada pel Ferran Aixalà, un animador amb vocació de clown i especial sensibilitat per causes socials, pel grup d’animació musical Xiula, i personatges del Club Super 3.

Una de les activitats més innovadores de la Festa de la Convivència serà l’Escape Room, en què els participants hauran d'esbrinar de manera col·laborativa i amb l'ajuda dels professors (actors) aspectes relacionats amb el bullying. A mesura que vagin superant les diferents proves, avançaran en el joc i en l'espai fins a la resolució final de l'enigma.

 

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article