L'Ajuntament de Barcelona negocia millores amb les persones immigrants tancades a l'Escola Massana

El col·lectiu assegura que seguirà amb la seva protesta fins que totes les administracions no es reuneixin amb ells


Els immigrants tancats a l'Escola Massana, a Ciutat Vella, des del dissabte 21 d'abril, han anat a negociar quines millores necessiten per poder sortir del centre. De moment, una de les portaveus del grup de persones que dorm a l'antiga escola, Norma Falcone, ha valorat positivament la trobada, tot i que ha assegurat que "hi ha tres temes que encara estan pendents".

Els membres demanen que l'administració aconsegueixi la nacionalitat espanyola per a totes les persones que estan vivint a l'edifici des del dissabte 21 d'abril. En total hi ha prop d'un centenar d'immigrants i refugiats que la majoria d'ells fa més de 10 anys que van arribar a l'estat espanyol sense papers i encara no el tenen. El col·lectiu ha assegurat que seguirà dormint a l'antiga escola fins que no es reuneixi amb la Generalitat i la delegació del govern espanyol.

De la seva banda, un altre dels immigrants que dorm a l'escola, Almas Behid, ha recordat que el govern espanyol obliga a superar un examen a les persones que volen treure's la nacionalitat. Behid, però, no troba just que després de "deu anys treballant a Espanya", ara hagi d'anar a classes per poder superar l'examen.

A més, Behid ha afirmat que el govern espanyol només ofereix cursets per estudiar el temari de l'examen entre setmana i que la majoria de les persones no hi poden anar perquè treballen. Però a més, el pakistanès resident a Barcelona ha assegurat que fer aquests cursets costa 300 euros, cosa que tampoc es pot permetre.

Per aquest motiu, en la reunió amb l'Ajuntament ha demanat un curs gratuït el divendres o dissabte per tal que les persones que treballen entre setmana puguin assistir-hi i posteriorment presentar-se a l'examen sobre la cultura i la història de l'estat espanyol i poder-lo superar per tenir la nacionalitat.

La venda ambulant, també a debat

Un dels temes que no s'ha tractat en la reunió és el dels manters. Falcone ha assegurat que ja hi ha una altra reunió específica per poder parlar del 'top manta' i de com resoldre la situació de les persones que es dediquen a la venda ambulant.

A banda, hi ha altres temes que el govern local s'ha compromès a estudiar. D'aquí a uns dies els enviarà un document amb propostes de treball a partir d'algunes de les idees que el col·lectiu ha explicat al quart tinent d'alcalde, Jaume Asens, en la reunió celebrada aquest dijous al migdia, que ha durat dues hores i mitja aproximadament.

Abans de la reunió una vintena de persones han acompanyat als cinc representants fins a la plaça de Sant Jaume on també han fet una concentració mentre durava la reunió. Durant aquesta concentració han cridat alguns lemes com "cap persona és il·legal" o "papers per a tots".

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article