El Pride Barcelona 2018 donarà visibilitat als refugiats LGTBI

El festival se celebrarà el 29 i el 30 de juny i comptarà amb diversos artistes convidats, com la guanyadora d'Eurovisió 2014, Conchita Wurst


L'organització del Pride Barcelona 2018 donarà visibilitat a les persones refugiades LGTBI en l'edició d'enguany, que preveu superar els més de 260.000 visitants que va rebre l'any passat amb un impacte econòmic de 40 milions d'euros. De fet, els cartells del festival mostren testimonis reals que han patit situacions “tortura, persecució, presó i fins i tot intents d'assassinat”, segons ha explicat el director del festival, Eloi Morte. El Pride tindrà lloc els dies 29 i 30 de juny a l'Avinguda Maria Cristina, tot i que des del 14 de juny la ciutat acollida diverses activitats relacionades.

Pel que fa les actuacions musicals, comptarà amb diversos convidats especials com la guanyadora d'Eurovisió 2014, Conchita Wurst; i la guanyadora de l'edició del 2012, Loreen; a més de Gala, Camela, La Prohibida, Ms Nina i l''influencer' King Jedet, entre d'altres. L'objectiu de l'edició d'aquest any, segons Morte, és “conscienciar tota la ciutadania sobre les possibilitats de col·laborar en la seva adaptació i ajudar-los a començar una nova vida en una ciutat tant diversa i oberta com és Barcelona”.

En aquesta edició, a més, l'organització ha creat una nova imatge sota el missatge ‘All my Loving’, un lema creat amb l'objectiu de “recuperar l'orgull de Barcelona que, durant aquests últims 10 anys, ha arribat a posicionar-se com el Pride més important del Mediterrani”.

El festival comptarà amb tres espais principals: el ‘Pride Kids‘, amb activitats i elements infantils “per donar visibilitat a aquest col·lectiu a les famílies”, ‘Pride Village’, amb associacions LGTBI, xerrades, activitats i una zona amb ‘food trucks’, i l'escenari principal amb música, concursos de ball, una competició de les millors Drag Queens, DJ i les actuacions dels artistes convidats.

L'organització, d'altra banda, s'ha proposat impulsar les activitats esportives. Per això, es comptarà amb l'esportista Magalí Dalix, que el 30 de juny oferirà una “masterclass” a l'Avinguda Maria Cristina a partir de les onze del matí.

Des del 14 de juny, la ciutat acollirà diverses activitats relacionades amb el festival. La primera, el mateix dia 14, una conferència internacional sobre persones refugiades LGTBI al Convent de Sant Agustí. Dos dies després, se celebrarà un vermut trans; el 17 de juny un ‘Pride Kids’ al Tibidabo; el 21 de juny tindrà lloc la recepció oficial al Teatre Apol·lo; el 23 de juny una mostra de comerç; el 27 una conferència nacional, i el 28 de juny ja començarà el Dia de l'Orgull LGTBI a la Plaça Universitat.

Un dels actes centrals serà la manifestació sota el lema “Per les persones Refugiades LGTBI”, dissabte 30 de juny a partir de les cinc de la tarda. La marxa començarà al Parc de les Tres Xemeneies, recorrerà l'Avinguda Paral·lel i arribarà a l'Avinguda Maria Cristina a les 19h, on es llegirà un manifest.

D'altra banda, el 28 de juny, la Casa Batlló, l'Hotel W, el centre comercial Las Arenas, la Torre Glòries i El Molino s'il·luminaran amb els colors de la bandera LGTBI i l'organització negocia amb el MNAC perquè també s'uneixi a la iniciativa.

Conveni amb Pride Madrid i Pride Sitges

A més, el Pride Barcelona ha firmat un conveni amb el Pride Madrid per visibilitzar les dues organitzacions, i amb el Pride Sitges. Eloi Morte ha destacat que “aquest era el moment de ser forts i d'estar units i promocionar el Pride de Barcelona però també el de Sitges”. Per això, aquest any a Barcelona hi haurà un estand del Pride de Sitges i també a l'inrevés.

Finalment, l'organització ha creat una nova pàgina web i una botiga ‘on line’ amb articles de merchandising. Part de la recaptació han explicat que anirà destinada a fins socials per associacions LGTBI que “lluiten i reivindiquen els drets LGTBI a Espanya”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article