Els treballadors de FASI protesten a les portes de la DGAIA perquè “no cobren el sou”

El Departament assegura que està treballant per “fer una injecció de diners” perquè els treballadors puguin rebre el sou a finals de maig


Una vintena de treballadors de la Fundació Acció Social Infància (FASI) s’ha concentrat aquest divendres al matí a les portes de les oficines de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) per reclamar el sou que tenen pendent de cobrar des del mes de febrer. Mentrestant, quatre representants de FASI s'han reunit amb la directora de la institució, Georgina Oliva, i amb el secretari d'Afers Socials i Famílies, Cesc Iglesies, que els han informat que estan treballant per “fer una injecció de diners” perquè els treballadors puguin cobrar les nòmines pendents a finals de maig.

A finals de l’any passat, les entitats socials van patir els embats del 155 i no rebien els diners de les subvencions. Al novembre, i després de les negociacions del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, l’Estat les va desbloquejar. Ara, però, aquesta situació també afecta els contractes de serveis amb algunes entitats, motiu pel qual hi ha treballadors que no estan cobrant les seves nòmines de forma regular. Els més afectats són els 150 treballadors de FASI, ja que l'entitat té com a principal client la DGAIA. “FASI ha esgotat les pòlisses de crèdit”, ha dit en declaracions al Social.cat, Hendaya Miranda, membre de la secció sindical CGT de l'entitat.

“La situació és bastant crítica i la DGAIA també ha hagut de doblar el crèdit”, ha dit Miranda, que després ha acudit a la reunió. Segons Miranda, el Departament ha justificat l'impagament de nòmines per l'aplicació de l'article 155, que bloqueja els pagaments de factures i renovacions de contractes d’aquest 2018. Fonts del Departament expliquen al Social.cat que si hi ha eleccions, l'escenari “és més incert”, amb tot, corroboren que a finals de maig els treballadors cobraran les seves respectives nòmines.

Segons Miranda, Iglesies ha dit que “posa un dit” perquè a finals de maig els treballadors puguin cobrar. “Ens han obert línia directa per parlar amb els responsables del Departament. Anirem veient com avancen els pagaments i, si cal, ens tornarem a manifestar”, ha dit, esperançada, Miranda.

Per la seva banda, Marta Mallorquín, educadora social del torn de tardes de FASI Barcelona, ha manifestat a les portes de la DGAIA que “si pel motiu que sigui, s'acumula aquest endarreriment, a finals d'any els faltarà un salari”. Mallorquín ha afegit que les explicacions que els donen “no són des de FASI, sinó des de la Generalitat, perquè els diners estan allà bloquejats”.

“Volem saber què passarà, això ens genera molta incertesa”, ha dit. A més, Mallorquín ha assegurat que aquest endarreriment del pagament no només afecta les nòmines dels treballadors, sinó també a les factures i les cases dels infants que gestiona FAS.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article