La DGAIA enquesta a 500 joves estrangers que han arribat sols a Catalunya per conèixer la seva situació

L'estudi vol indagar sobre els motius pels quals aquests joves marxen sols del seu país, el nivell d'estudis i si Catalunya és vista com a destí o lloc de trànsit


El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies està treballant en una enquesta a uns 500 joves que han arribat sols a Catalunya amb l'objectiu de recopilar informació objectiva i exhaustiva de la seva realitat. Així ho ha avançat la responsable de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA), Georgina Oliva.

El país d'origen d'aquests joves; els motius pels quals n'han marxat o si Catalunya és destí o lloc de trànsit són algunes de les principals preguntes en què indaga l'enquesta, entre altres.

Oliva ha assenyalat que un dels aspectes que més els està cridant l'atenció és que tots els joves tenen estudis primaris en el país d'origen i que una tercera part aproximadament estaven cursant els secundaris quan en van marxar, si bé les dades encara no es consideren definitives.

La DGAIA encara està aprofundint en l'estudi i la intenció és presentar-lo en les properes setmanes, quan les dades estiguin analitzades a fons.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article