Chakir El Homrani, nou conseller de Treball, Afers Socials i Famílies

El president Torra restitueix Rull, Turull, Puig i Comín i incorpora nou cares noves


Chakir El Homrani és el nou conseller de Treball, Afers Socials i Famílies. L'ha nomenat aquest dissabte el migdia el 131è president de la Generalitat, Quim Torra. El Homrani serà el responsable del departament que fins el novembre presidia l’ex-consellera Dolors Bassa.

El Homrani, de 39 anys i de Granollers, és sociòleg i polític català i ja va ser diputat al Parlament de Catalunya de la llista Junts pel Sí la passada legislatura. Chakir El Homrani era el cinquè candidat del partit republicà i va resultar ser el número 15 de la llista en la demarcació de Barcelona.

El 2004 va començar a militar a l'ERC de Granollers i als 23 anys va ser nomenat secretari d'Organització de l'Avalot, la branca juvenil del sindicat UGT a Catalunya. Quatre anys més tard, el 2007, va ser escollit portaveu nacional de l'organització, rellevant Òscar Riu càrrec que va mantenir durant quatre anys.

En les eleccions municipals de 2015 va ser elegit número tres de la llista ERC-Acció Granollers per Granollers, que va obtenir tres escons i va esdevenir regidor.

4 consellers, restituïts

En el conjunt del nou govern hi ha 9 cares noves i 4 consellers que són restituïts -Turull, Rull, Puig i Comín-, malgrat que el govern espanyol ja ha avisat que no es pot exercir des de la presó.

Els nous consellers seran Elsa Artadi com a portaveu i responsable d'Empresa, Pere Aragonès com a vicepresident i responsable d'Economia, Ernest Maragall a Afers Exteriors; Jordi Puigneró a Governació; Chakir El Homrani a Treball; Miquel Buch a Interior; Josep Bargalló a Ensenyament; Ester Capella a Justícia i Teresa Jordà a Agricultura.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article