Agbar planteja ara un procés de mediació amb l'Aliança contra la Pobresa Energètica

El judici quedarà suspès temporalment, però l'APE mantidrà activa la mobilització per denunciar la repressió envers la defensa dels drets fonamentals


La gran campanya ciutadana de denúncia contra l'empresa Aigües de Barcelona, per la seva intenció de portar a judici tres activistes de l'Aliança contra la Pobresa Energètica (APE), ha fet efecte i ha portat la companyia a plantejar una mediació amb l'APE.

Així, aquest dijous 10 de maig, l'empresa del Grup Agbar proposava l'opció de dur a terme un procés de mediació i, aquest mateix divendres, s'ha confirmat la suspensió del judici previst pel proper dimecres 16 de maig. Segons el comunicat de l'APE, aquesta decisió es fonamenta “en la pressió que ha rebut per part de l'opinió pública i de nombroses entitats i col·lectius i que ha volgut mostrar la veritable cara d'Agbar”.

El dilluns 7 de maig, l'APE va fer públic que l'empresa Aigües de Barcelona portava a judici 3 activistes del moviment, inclosa la seva portaveu, per una acció que va tenir lloc el passat mes de febrer. L'acció tenia com a objectiu demanar la condonació del deute acumulat per l'impagament de factures d'aigua de famílies en situació de vulnerabilitat que portaven mesos reclamant a l'empresa i no havien rebut resposta.

Deu dies després d'aquesta acció, la companyia d'aigua va acabar acceptant gairebé el 100% de les demandes sol·licitades per l'APE i va condonar pràcticament la totalitat del deute de milers de famílies a la ciutat de Barcelona i alguns municipis de l'entorn. Tot i així l'empresa va decidir portar als tribunals tres dels seus integrants per l'acció que es va dur a terme aquell dia, marcant-se com a data prevista pel judici el proper dimecres 16 de maig.

Aquesta setmana, l'APE ha dut a terme la campanya #EncausadesPerAgbar per posar sobre la taula que “tot i els esforços de l'empresa de visibilitzar-se a través d'una campanya de rentat d'imatge com una "empresa responsable" estava portant a judici un moviment social només pel fet de defensar un dret tan bàsic com és el dret humà a l'aigua”.

Així, a part d'una campanya a través de les xarxes socials, d'una important presència als mitjans, i d'estar cada dia davant les seves oficines informant la ciutadania sobre aquesta situació, l'APE ha aconseguit el suport de més de 120 organitzacions locals, nacionals i de l'àmbit internacional, que denuncien Agbar. Des de l'Aliança demanen a Agbar que “recapaciti en la seva estratègia judicial i de càstig”.

Des de l'APE asseguren que s'han assabentat del procés de mediació proposat per Agbar a través del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona. No obstant, asseguren, mantindran convocada la mobilització popular i els suports d'organitzacions diverses al voltant d'aquest procés judicial. “El procés judicial que Agbar ha promogut, i que ara es veurà suspès per la mediació, mai no s'hauria d'haver iniciat”, diuen des l'APE.

A més, l'Aliança valora “molt positivament” l'impacte de la campanya engegada aquesta setmana i “agraeix el paper dels centenars de col·lectius que ens han donat suport i ajudat a visibilitzar que des de la ciutadania no tenim por a l'estratègia repressiva de qualsevol companyia subministradora que pretengui aturar una ciutadania organitzada que surt al carrer a defensar els seus drets”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article