Torna el VisibLES, el festival de cultures lesbianes

S’organitzaran xerrades i fins a 10 hores seguides de tallers i es dedicarà una tarda a projectar films i curtmetratges


El festival de cultura lesbiana de Barcelona, el VisibLES, enceta una nova edició els dies 24, 25, 26 i 27 de maig. Al llarg dels quatre dies s’organitzaran activitats, tallers, debats i s’hi mostraran exposicions i audiovisuals al centre de cultura de les dones Francesca Bonnemaison. També hi haurà dinars populars.

Així, el festival començarà dijous amb una instal·lació sonora de les artistes Nora Haddad i Agnès Antón i una exposició de Glòria Grau, I see Vaginas. També hi haurà un espectacle de ElEje, Amor de la Cia i un espectacle musical i teatral, amb Sílvia Bel i Isabelle Laudenbach.

El divendres, es podrà seguir en directe el programa de ràdio Berenjenales i hi haurà diverses xerrades. Una d’elles, sobre memòria i lluita, amb intervencions sobre activismes i genealogies lesbianes, amb expertes com Gràcia Trujillo, Pilar Lima o Norma Rita Guillard. Al vespre, encara hi haurà un espectacle, Quan les parets parlen, un projecte de Closca i Lacol.

L’endemà es dedicarà especialment als tallers. Es realitzaran fins a 10 hores seguides de cursos en què es reflexionarà sobre la transmisogínia, es farà un repàs històric del lesbianisme i la transsexualitat al Raval de Barcelona, es farà un curs d’introducció a la Llengua de Signes Catalana i el feminisme en la comunitat sorda i se celebrarà una sessió per omplir de continguts la Viquipèdia. El festival acabarà diumenge amb una tarda cinèfila, on es projectaran documentals i curtmetratges.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article