Comença la setmana contra la LGTBIfòbia amb una triple reivindicació

Combatre la discriminació del col·lectiu LGTBI, donar-los veu i garantir els seus drets són els objectius de les activitats que ha organitzat l’Observatori Contra l’Homofòbia


El 17 maig és el dia internacional contra la LGTBIfòbia. Se celebra que l'homosexualitat va deixar de ser catalogada com una malaltia per l'Organització Mundial de la Salut en 1990. Per això, l’Observatori Contra l’Homofòbia (OCH) ha organitzat, a partir d’aquest dimarts, una setmana d'actes reivindicatius que serveixen per recordar, acostar i impulsar tots els drets del col·lectiu LGTBI.

Fins a vuit activitats es duran a terme al llarg de la setmana. Totes elles tenen per objectiu aconseguir “combatre la violència i la discriminació cap les persones LGTBI”, “defensar la seva veu i impulsar la creació de polítiques dirigides cap a aquest col·lectiu” i “acostar i garantir tots els drets del col·lectiu a tot el territori, perquè no es limiti únicament als nuclis urbans”.

Aquest dimarts a dos quarts de set la tarda es durà a terme el primer dels actes, al Parlament de Catalunya, on hi participarà el president Roger Torrent i el president de l’OCH, Eugeni Rodríguez. També hi haurà un representant de l’entitat Generem. Paral·lelament, la directora de l’Estudi de l’OCH sobre l’Estat de la LGTBIfòbia a Catalunya, Elena Longares, presentarà l’informe a l’Espai LGTBI de Girona.

Dimecres, 16 de maig, hi haurà un únic acte, que serà el lliurament de premis ‘17 de maig’ de l’OCH i dijous se’n celebraran fins a quatre, entre els quals una jornada contra la LGTBIfòbia a Tarragona.

L’últim acte que es durà a terme serà dissabte, 19 de maig, en què l’OCH recollirà el premi Angie Simonis a Alacant.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article