Antonio Guillén, reelegit president del COCARMI

L’activista fa més de 40 anys que lluita pels drets de les persones amb discapacitat


L'Assemblea General del Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI), que s’ha reunit aquest dilluns, ha reelegit per unanimitat a Antonio Guillén com a president de la organització pels propers quatre anys.

L’assemblea està integrada per 10 federacions i organitzacions que representen gairebé 700 entitats socials catalanes de defensa dels drets de les persones amb discapacitat, també ha escollit els altres membres que formaran la nova Junta Directiva.

La vicepresidència primera l’ocuparà Rosa Cadenas (DINCAT), la vicepresidència segona Pilar Díaz (Cocemfe Catalunya), la vicepresidència tercera Israel Molinero (Salut Mental Catalunya), la vicepresidència quarta Raimon Jané (ACAPPS), la Secretaria General Enric Botí (ONCE Catalunya), la tresoreria Mercè Batlle (FEPCCAT) i les vocalies Albert Casellas (FESOCA) i Pilar Sanjuan (Down Catalunya).

Per al seu segon mandat, Antonio Guillén ha explicat que té la intenció d’“avançar en la recuperació dels drets perduts durant la crisi i que tants anys de reivindicació havia costat assolir”.

“Les persones amb discapacitat han de ser una prioritat pel nou Govern de la Generalitat, que cal que emprengui polítiques decidides per garantir l'accessibilitat i l'accés al mercat de treball, així com recuperar el funcionament del CODISCAT”, ha afegit. Com a prioritats concretes, vol incidir en els 20 reptes de futur plantejats pel Comitè coincidint amb el seu vintè aniversari, amb l'objectiu comú de millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat a Catalunya.

40 anys d'activisme

Antonio Guillén (Barcelona, 1957) és des de fa més de 40 anys un destacat activista en defensa de les persones amb discapacitat física. De ben jove va participar activament en les accions reivindicatives que les persones amb discapacitat van protagonitzar els anys 70 a la ciutat de Barcelona per exigir el reconeixement dels drets de les persones amb discapacitat física i la creació d'òrgans de participació municipals per al col·lectiu. També ha estat impulsor de diverses organitzacions del sector com la Federació ECOM, de la qual n'és actualment el president.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article