Hàbitat3 fa una crida per aconseguir 50 habitatges buits de particulars els propers tres mesos

La Fundació, que ja gestiona 385 pisos on hi viuen 1.190 persones, en busca ara a l'àrea metropolitana de Barcelona


La Fundació Hàbitat3 ha presentat aquest dimecres la campanya ‘Busquem 50 habitatges. Et lloguem el pis’. La Fundació fa una crida a propietaris particulars i grans tenidors, perquè els cedeixin 50 habitatges en tres mesos amb un preu mensual pactat de comú acord.

L'entitat necessita, sobretot, aconseguir aquests habitatges a l'àrea metropolitana i prioritzarà els municipis de Barcelona, Badalona, Cornellà, Esplugues de Llobregat, El Prat de Llobregat, Gavà, l’Hospitalet de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Sant Boi de Llobregat i Viladecans.

En concret, Hàbitatt3 busca habitatges de dues i tres habitacions, en els quals aniran a viure persones o famílies ateses per entitats socials i, en alguns casos, pels serveis socials dels municipis amb una demanda molt alta. Una vegada la Fundació aconsegueix un habitatge, es fa càrrec del pagament del lloguer cada mes al propietari, s’ocupa de la relació amb els llogaters, els veïns i la comunitat, contracta l’assegurança de la llar i, en algun cas, pot finançar i facilitar ajuts a la rehabilitació. El 80% dels propietaris particulars que han cedit habitatges a la Fundació Hàbitat3 durant els últims tres anys han decidit prorrogar el contracte per tres anys més.

Un parc d'habitatges “insuficient”

El motiu pel qual la fundació ha engegat la campanya, tal com ha explicat la seva presidenta, Carme Trilla, és que “el parc d'habitatges de lloguer social a Catalunya és del tot insuficient”. “La mitjana és del 2% mentre que a la resta d’Europa és del 16%”, ha alertat. A més, les entitats socials necessiten habitatges per atendre millor a les persones en situació de vulnerabilitat.

Durant la presentació, Trilla també ha aprofitat per fer balanç de l'entitat. Actualment, la fundació gestiona 385 habitatges, en els quals viuen 1.190 persones. El preu mitjà que paguen les famílies que hi viuen és de 95 euros al mes de lloguer. De fet, segons les dades de l'entitat, aquestes famílies tenen uns ingressos mitjans de 722 euros mensuals. Els propietaris particulars que cedeixen un habitatge a la fundació cobren de mitjana 550 euros al mes.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article