La plataforma antiviolències de gènere insta els municipis a donar suport a una moció contra la sentencia de ‘La Manada’

L'entitat denuncia que la sentència ha suposat “un punt d'inflexió” i considera que és representativa d'un sistema de “justícia patriarcal”


La Plataforma Unitària Contra les Violències de Gènere ha demanat als ajuntaments catalans que donin suport a una moció contra la sentencia de ‘La Manada’. Consideren que aquesta sentència ha suposat “un punt d'inflexió en el sentir social, que ha expressat massivament la seva la indignació, ràbia i rebuig social” i és representativa, segons diuen, d'un sistema de “justícia patriarcal” que “degut a la manca de perspectiva de gènere ha negat l'existència d'intimidació i ha condemnat per abús enlloc de per agressió, amb les conseqüències que se’n deriven tant per la víctima com a nivell de penal”. Per això, la plataforma ha instat els ajuntaments catalans a donar suport a la revisió de la sentència “perquè tingui en compte l'existència d'agressió enlloc d'abús”.

La plataforma ha recordat que milers de persones encapçalades pel moviment feminista han alçat la veu contra la responsabilitat dels agressors en els fets, “la de la societat que banalitza i legitima les violències, la de l'Estat que no mostra suficient voluntat política ni esforç pressupostari i la del sistema judicial en l’abordatge de les violències envers les dones”.

També considera que el “No és no” ha deixat pas al “Només sí és sí” o “Cal un si” i ha generat la creació per part de col·lectius feministes de protocols de resposta en cas d'agressió en festes i barris per assolir unes “festes lliures de violències masclistes”.

L'entitat recorda que alguns ajuntaments han donat suport a aquesta iniciativa, creant protocols propis per als esdeveniments festius i incentivant la formació i adhesió del gremi del lleure nocturn. En aquest sentit, ha instat els ajuntaments catalans i els grups polítics que els conformen “a donar suport a la revisió de la sentència per a que tingui en compte l'existència d'intimidació i, per tant, l'existència d'agressió enlloc d'abús”.

També han proposat als consistoris que denunciïn “qualsevol desprotecció de la seguretat i de la intimitat que suposi la victimització”, que facilitin recursos a les dones del seu municipi que pateixin violències masclistes incloses les agressions sexuals, que estableixin protocols de barris, i que s'adhereixin a la declaració del Parlament en defensa de la integritat de les dones del 4 de maig del 2018.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article