Les entitats reclamen incloure als Pressupostos Generals de l'Estat l'equiparació de l'IVA de la dependència

Demanen el tipus impositiu al 4% en els serveis d'atenció i assistència a la gent gran


Un centenar d'entitats i agents socials i econòmics vinculats al sector de la dependència i la tercera edat han exigit al govern espanyol i a l'oposició que incloguin en els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) l'equiparació de l'IVA de la dependència. A través d'un manifest conjunt, han reclamat igualar el tipus impositiu al 4% en els serveis d'atenció i assistència a la gent gran.

Actualment hi ha dos tipus d'IVA diferenciats pel mateix servei, el 4% o el 10% en funció de si el finançament és majoritàriament públic o privat. Cosa que qualifiquen d'“injusta per a la gent gran dependent amb necessitats d'atenció i assistència professional, i que no poden accedir al sistema públic”. A més, han recordat, a través d'un comunicat, que encara hi ha una llista d'espera de 310.000 dependents al conjunt de l'Estat.

Les entitats i agents socials i econòmics vinculats al sector de la dependència i la tercera edat, entre les quals s'hi troba l'Associació Catalana de Recursos ASsistencials (ACRA) han qualificat “d'absolutament insuficients” les propostes d'esmena presentades pel PP i el PSOE en relació amb la Llei de la Dependència i consideren que “encara hi ha marge suficient” per aprovar aquesta mesura pels 310.000 dependents espanyols que compleixen els criteris per rebre una prestació i no la reben per estar en llista d'espera. “Estem parlant d'un estalvi estimat de més de 100 euros mensuals i més de 1.200 euros anuals per persona, i el més important, es tracta de fer justícia social envers un col·lectiu que ho necessita”, ha explicat Cinta Pascual, presidenta del CEAPS, que és l'organització empresarial més representativa d'Espanya en serveis d'atenció a la dependència.

El CEAPS recorda que cada any moren prop de 40.000 dependents sense haver rebut la prestació a la qual tenen dret i avisen que el nombre de persones majors de 85 anys creixerà un 155% fins al 2050.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article