La Federació Veus i Activament s’alien per celebrar, per primera vegada, el Dia de l’Orgull Boig

La jornada vol lluitar contra l’estigma en salut mental i reclamar més inversió per al col·lectiu amb trastorns de conducta


La Federació Veus, que aglutina la major part d’entitats sobre salut mental, i l’associació Activament són les dues grans impulsores del Dia de l’Orgull Boig, una jornada que vol lluitar l’estigma en salut mental i reclamar més esforços per comprendre les persones que tenen trastorns de conducta. El proper 20 de maig serà la primera que se celebrarà el dia commemoratiu i s’inspira en el el Mad Pride, que va néixer el 1993 a Toronto, Canadà, i s’ha anat expandint per altres països.

La jornada, que se celebrarà a Barcelona, però que també es farà a altres ciutats de l’Estat espanyol, és la primera vegada que se suma a la reivindicació internacional. D'aquesta manera, la jornada vol trobar solucions per a la necessitat que té el col·lectiu amb trastorn mental i pretén aplegar esforços per influir en les polítiques sanitàries i socials de les administratius.

També reclamar garantir l’aplicació de la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat de Nacions Unides i sensibilitzar a la població per reduir l’estigma són algunes de les reivindicacions d’aquest col·lectiu. Així és com volen les entitats volen fer escoltar la seva veu, “perquè es tingui en compte i marqui la ruta del seu propi projecte de vida i benestar”.

Així, durant tota la jornada se celebraran tallers, contes i activitats a la plaça de Catalunya. A més, també es retransmetran en directe un programa especial de Ràdio Nikòsia, centrat en l’associacionisme i els drets en salut mental i es llegirà el manifest d’enguany. En l’acte de clausura, hi haurà un recital poètic i concerts a càrrec de persones amb diagnòstic de salut mental.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article