‘Com tothom, diferent’: la nova campanya de l'escola Súnion per entendre la síndrome d’Asperger

La iniciativa neix en el marc de l’assignatura ‘Projecte Solidari’, i té el suport de la Fundació Friends


L'escola Súnion de Barcelona ha engegat la campanya ‘Com tothom, diferent’. Aquesta iniciativa pretén sensibilitzar a la població sobre la realitat de les persones diagnosticades amb la síndrome d’Asperger i neix en el marc de l’assignatura Projecte Solidari, que cursen 120 alumnes de 4t d’ESO de la mateixa escola, amb el suport de la Fundació Friends.

La síndrome d'Asperger és un trastorn generalitzat del desenvolupament que té més d'un 2,5% de la població. Els joves, però, són el col·lectiu més vulnerable. Es calcula que un 90% dels joves amb Asperger pateixen o han patit bullying com a conseqüència de la diferència conductual que els caracteritza i les dificultats en establir relacions socials. Aquesta campanya, doncs, vol donar a conèixer aquesta realitat i “posar en valor la riquesa de la diversitatˮ, explica la Fundació.

La iniciativa inclou xerrades amb nois i noies amb Asperger, el rodatge d’entrevistes i el disseny d’una entitat gràfica. A més, acabarà amb un concert benèfic per recaptar fons.

 

En el concert solidari, hi participaran diferents grups de música actuals com Lágrimas de sangre, Carlos Sadness, El Niño de la hipoteca o La Sra. Tomasa i tindrà lloc el dia 5 de juny a les vuit del vespre a la Sala Apolo. El preu de l’entranda serà de 5€ i es podran comprar a la taquilla el dia del concert, o anticipadament a través de la web de la Sala Apolo i a través de la web de cooncert.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article