Obertament arrenca les formacions en primera persona d'enguany contra l'estigma en salut mental

S'obren les inscripcions per als cursos de formació que tindran lloc al Caixa Fòrum de Barcelona els dies 2, 9, 16 i 30 de juny


L'organització Obertament promou, un any més, la formació en activisme orientada a aquelles persones que hagin passat o passin per una experiència pròpia en salut mental. D'aquesta manera, l'entitat obre les inscripcions per als cursos, que volen ser un espai d’aprenentatge i de debat per treballar les bases de l’estigma i la discriminació en salut mental.

A partir d’aquesta formació Obertament vol sensibilitzar a diferents públics i oferir un “relat normalitzador” als mitjans de comunicació a través de la veu de les persones que han tingut un problema de salut mental.

Així, aquestes persones participaran en el disseny dels cursos contra l’estigma en salut mental. Les sessions es faran al Caixa Fòrum de Barcelona els dissabtes de juny, concretament els dies 2, 9, 16 i 30 de juny. I la durada de les sessions serà de les 10h a 14,30h. El curs s’articularà en dos blocs: El primer bloc, el bàsic es farà aquest mes de juny i el segon, de caire opcional, constarà de tres sessions a la tardor d’aquest 2018.

Treballar l’autoestima

En les sessions es treballarà, entre d’altres aspectes, l’autoestima, l’articulació de l’activisme i els principis de la comunicació. Com a requisits d’accés, des d’Obertament recomanen que la persona participant es trobi en un bon moment del seu procés de recuperació. Les sessions seran gratuïtes i la data límit per inscriure’s és l’1 de juny.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article