El projecte GR@ACE identifica tres categories de gens de l'Alzheimer i obre noves estratègies per tractar la malaltia

En la recerca, de la Fundació ACE, s'han analitzat 7.414 genomes


El projecte Genomic Research de la Fundació ACE (GR@ACE) ha distingit per primera vegada tres categories diferents de gens implicats en l'Alzheimer que podria obrir la porta a noves estratègies per al tractament de la malaltia i un canvi de paradigma que es podria traduir en noves teràpies combinades.

La primera categoria podria incloure els gens relacionats amb la neuroinflamació i el metabolisme del pèptid amiloide, en la segona els efectes dels gens probablement estan relacionats amb processos neurodegeneratius vinculats a l'envelliment i les característiques de les neurones; i la tercera podria contenir factors genètics que exercirien un danys predominantment vascular. En total, s'han analitzat 7.414 genomes amb tecnologies d'alta resolució per identificar una nova generació de gens que aportin dades en el disseny de nous tractaments per fer front a la malaltia.

Els resultats preliminars d'aquest projecte són rellevants des d'un punt de vista científic i social donada l'homogeneïtat de les mostres clíniques a nivell poblacional, ètnic i cultural i el protocol clínic de la Fundació ACE, que implica un diagnòstic multidisciplinari consensuat i el seguiment del pacient a través dels anys.

Actualment, el camp de desenvolupament de fàrmacs contra l'Alzheimer necessita nous impulsos ja que el darrer tractament va aparèixer el 2003 i des d'aleshores han fracassat el 99,6% dels assajos clínics.

Les dades obtingudes e la primera fase es presenten aquest dimecres en el II Symposium on Dementia Genetics al Cosmocaixa a càrrec dels doctors Jordi Clarimón, de l'Hospital de Sant Pau i coordinador del projecte; Pascual Sánchez-Juan de l'Hospital Marqués de Valdecilla; Miguel Medina, del Centre d'Investigació Biomèdica en Xarxa de Malalties Neurodegeneratives (CIBERNED) i Agustín Ruiz, de Fundació ACE i investigador principal del projecte.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article