400 entitats s’adhereixen al manifest de la tancada antiracista de l'antiga Escola Massana

Han convocat una manifestació pel 27 de maig que esperen “sigui la més gran organitzada mai pel col·lectiu de persones migrades”


La Tancada Antiracista de l'antiga Escola Massana de Barcelona ha rebut el suport de més de 400 organitzacions, entre les quals hi ha Barcelona En Comú o En Comú Podem. A les seves reivindicacions també s’han adherit entitats socials i polítiques de diferents parts de l'estat com Sevilla, Madrid o Bilbao que, a més, han donat suport al manifest ‘Per què ens tanquem?’.

Després d’un mes de "lluita permanent", s'han reunit amb diverses administracions i partits polítics per intentar aconseguir la derogació de la llei d'estrangeria, l'empadronament o els papers sense necessitat de contractes de 40 hores setmanals. Afirmen que continuaran tancats fins aconseguir-ho i, per al proper diumenge 27 de maig, han convocat una manifestació que, segons un dels portaveu, Alejandro Juan, "pot ser la més gran que hi hagut a Catalunya organitzada pel col·lectiu de persones migrades i refugiades".

Representants de diversos col·lectius han llegit un manifest en el qual demanen l'obtenció de la nacionalitat sense exàmens "trampa", papers sense contractes, una sanitat per a tots, la despenalització de la venda ambulant o el tancament dels CIEs, entre d'altres.

Pel que fa a les reunions amb els partits polítics, Juan ha indicat que s'han reunit amb tots menys amb el PP. A més, ha afegit que estan donant a conèixer les reivindicacions i demanant una resposta per escrit a cada un per conèixer com volen incorporar aquestes propostes al seu programa o quines solucions donen com a partit polític, "no com a futur govern". També ha fet una crida a que coneguin "de primera mà" les seves reivindicacions.

D'altra banda, la Tancada Antiracista està esperant resposta per escrit de les diferents administracions després de les reunions que hi han mantingut. L'activista i portaveu, Norma Falcone, ha indicat que després de la primera, l’assemblea va decidir que tindran una segona ronda amb el govern municipal per tal que "baixen a la terra" i els donin solucions concretes per “tenir on agafar-se” i acabar amb la tancada. A més, dilluns tindran altra reunió amb l'Ajuntament de Barcelona sobre la venda ambulant dels manters.

Així mateix, han manifestat que han esperat per veure quin "múscul social tenien de suport" per poder cridar a una mobilització que es farà possible el proper 27 de maig. A més, han afegit que es senten "forts" amb el suport rebut i estan convençuts que seguiran amb la tancada si no troben solucions.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article