“La victòria és vostraˮ: acord per comprar la finca del Gimnàs Social Sant Pau de Barcelona

Tots els partits, a excepció del PSC i el PP, han votat a favor de la proposta de la CUP que vol protegir l’equipament esportiu i crear un habitatge públic a la finca


Després d’anys de lluita dels treballadors, el Ple de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat la proposta de la CUP de comprar la finca on s’ubica el Gimnàs Social Sant Pau, a la ronda de Sant Pau, 46. Hi han votat a favor tots els grups, a excepció del PSC i el PP, que s’han abstingut.

Tot i que en un principi la proposta volia que l'Ajuntament fes la compra, finalment BComú ha pactat amb la CUP implicar-hi també la Generalitat perquè es pugui fer abans que acabi el 2018. Segons la CUP, aquesta és una “inversió social per al barri del Raval i per a tota la ciutatˮ. El partit ha demanat que s’iniciï, a més, la construcció d’un habitatge protegit a la finca.

Des de fa sis anys els treballadors del Sant Pau es van quedar la gestió del centre esportiu després que el seu antic propietari abandonés el projecte, ple de deutes. El van comprar per un euro i van assumir els deutes, que sumaven un total de 50.000€. El gimnàs atén unes 800 persones en situació de vulnerabilitat o risc d’exclusió social.

Els treballadors s'han afanyat a celebrar el què consideren una “victòria” amb una piulada:

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article