Arrenca la campanya d’ajuts a persones que es fan autònomes després d’una situació d’atur

Barcelona Activa destina dos milions d’euros a l'ajut, que preveu beneficiar un miler de persones emprenedores o sòcies de cooperatives de treball


Barcelona Activa obre la campanya d’ajuts a persones que s’hagin fet autònomes i hagin estat prèviament en situació d’atur. En total, es destinaran dos milions d’euros al programa 'Llança’t', que pretén alleugerir les despeses que aquest col·lectiu ha d’assumir durant el primer any d’activitat, com ara les quotes de la Seguretat Social, tributs i taxes, el lloguer dels despatxos de treball o serveis prestats per tercers, entre d’altres.

“No estan sols. Estem al seu costat. Volem que aquesta línia d’ajuts i el paquet específic d’acompanyament i assessorament a col·lectiu de persones autònomes sigui una política irreversible de la ciutat, més enllà de debats partidistes”, ha assegurat l'alcaldessa Ada Colau.

Aquesta és una nova convocatòria, que s'allarga fins al 30 de juny, del programa de suport a persones autònomes i sòcies de cooperatives que promou l’autoocupació, la creació de noves activitats econòmiques i l’enriquiment del teixit empresarial a Barcelona, alhora que disminueix el nombre de persones aturades a la ciutat.

Segons estableix el programa Llança’t, les subvencions es poden sol·licitar sempre que la data d’alta d’autònom hagi estat a partir del dia 1 de desembre de 2016. Els expedients acceptats obtindran una cobertura de les despeses relatives al seu primer any d’activitat, amb la qual cosa es podran estalviar, en alguns dels casos, tenint en compte l’edat o els costos durant el temps treballat, fins a 4.000 euros. Les persones interessades s’hauran d’adreçar al portal del tràmits de l’Ajuntament amb Certificat Digital, l’òrgan encarregat de rebre aquestes propostes.
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article