La UGT denuncia que hi ha casos d'“esclavisme” al camp gironí i reclama més inspeccions de Treball

El servei d'assessorament jurídic en estrangeria atén 509 persones a la demarcació al 2017, el 59% dels quals es troba en situació irregular


La UGT ha denunciat que al camp gironí hi ha casos “d'esclavisme”, persones que cobren molt per sota del que estableix el conveni i que tenen “retallats” els seus drets laborals. El sindicat assegura que ja estan treballant amb la policia espanyola per identificar possibles intermediaris, que es beneficien d'aquestes pràctiques, i reclama més inspeccions de Treball.

Des de l'any passat, i especialment el que portem de 2018, la UGT de Girona ha tingut coneixement de més de 500 casos. El 90% dels que han atès eren d'origen africà, sobretot subsaharià, i per al sindicat és un exemple de “racisme indirecte”.

Ho ha donat a conèixer en la presentació de la memòria de l'Associació d'Ajuda Mútua d'Immigrants a Catalunya (AMIC-UGT) a la demarcació. Durant el 2017, el sindicat va oferir assessorament jurídic en estrangeria a 509 persones, una xifra similar a l'any anterior.

Entre les dades destaca que el 59% dels atesos es troba en situació irregular en no disposar de cap tipus d'autorització de residència. També parlen d'una “migració de segona generació”, donat que el 57% dels atesos porten més de deu anys a Catalunya i encara no tenen resolta la seva situació.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article