Les entitats de la ‘multiconsulta’ de Barcelona presenten un recurs contra el plenari que va tombar les preguntes

Asseguren que no hi ha arguments jurídics per bloquejar el procés participatiu per decidir si cal remunicipalitzar l'aigua


Les entitats propulsores de les dues preguntes per a la multiconsulta de Barcelona –Enginyeria sense Fronteres i l’Associació Idrissa- amb el suport de la Federació d’Associacions de Veïns (FAVB) han presentat un recurs de reposició que qüestiona l’acord del Plenari de l’Ajuntament del 10 d’abril que va tombar les seves propostes.

Els denunciants asseguren que les preguntes tenen l’aval de la recollida de signatures que preveu la normativa, i afirmen que el reglament de participació ciutadana només contempla el vot contrari si alguna de les qüestions plantejades no s’adequa a l’ordenament jurídic. En aquest sentit, les entitats sostenen que totes les preguntes s’ajustaven a la llei, de manera que insten el PDeCAT, Cs, PSC i PP a modificar el sentit del seu vot.

“El vot dels grups que es van oposar a la celebració de la multiconsulta no s’ajusta ni a les normes de participació ciutadana ni tampoc a la llei catalana de consultes no referendàries”, denuncien les entitats a través d’un comunicat, argumentant que han presentat el recurs de reposició “en defensa del dret a la participació, vulnerat amb l'acord de Plenari”.

A parer de les entitats, el posicionament de tota l’oposició excepte ERC “va estar relacionat amb la voluntat de bloqueig de l’acció de govern” i lamenten que, al mateix temps, “s'ha bloquejat el dret a la participació democràtica recollit en les lleis i el reglament de què ens hem dotat recentment”.

Consideren que la situació de bloqueig de la multiconsulta és “anòmala” i reclamen als partits que revisin tota la documentació relacionada amb la normativa del procés participatiu per tal de canviar el seu vot. “Esperem no haver d’anar més enllà, amb un possible contenciós administratiu que no desitgem”, adverteixen.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article