Save the Children reclama una assignatura obligatòria d'educació sexual per frenar la violència masclista

Les denúncies per violència masclista entre joves menors de 18 anys han augmentat un 14,8% respecte l'any anterior


Les denúncies per violència masclista entre menors de 18 anys han augmentat un 14,8% respecte l'any anterior, segons les darreres dades de l'INE. Davant d'aquesta realitat, Save the Children reclama una assignatura obligatòria d'educació sexual.

"Aquestes dades poden ser un indicador de que les campanyes de sensibilització estan afavorint que les víctimes estan afavorint que les víctimes denunciïn més, però segueixen llançant un missatge molt preocupant sobre la dimensió de la violència masclista que pateixen els adolescents", explica l'ONG en un comunicat.

Asseguren que, en la violència en l'adolescència, és "greu per partida doble", perquè hi ha el component de gènere, però també en de ser persones menors d'edat. Per això, exigeixen que hi hagi encara més prevenció. D'entrada, defensen des de l'ONG que s'aprovi amb urgència una llei que protegeixi a tots els nens i nenes davant la violència. També reclamen que això inclogui una assignatura obligatòria.

"Necessitem escoles que eduquin en la igualtat i en la no-violència, que no perpetuïn els rols de gènere i que promoguin relacions afectives i sexuals igualitàries i segures amb una assignatura reglada en educació sexual a tots els nivells educatius", ha explicat la directora de sensibilització i polítiques de l'ONG, Ana Sastre.

A més, Save the Children demana que tots els centres educatius comptin ja amb "protocols que permetin detectar qualsevol forma de violència, incloent la violència masclista" i plans de formació per a docents que els ajudin a prevenir, detectar i actuar en qualsevol cas d'assetjament, abús, maltractaments o violència masclista. L'ONG fa engegar no fa massa una campanya de recollida de signatures per demanar l'aprovació d'aquesta llei que ja compta amb 21.000 suports ciutadans.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article