Les famílies sense plaça pública a l'Eixample rebutgen les solucions del Consorci d'Educació

La plataforma constituïda a Barcelona preveu mobilitzacions per reclamar l'escolarització a les llars d'infants del barri


Les famílies afectades per la manca de places a les escoles públiques de l'Esquerra de l'Eixample de Barcelona rebutgen les solucions presentades pel Consorci d'Educació en una reunió d'aquest dilluns, que passen per escolaritzar part dels 19 nens que no poden entrar a la pública del barri, en dues escoles del districte de Sants.

El Consorci també ha proposat elevar la ràtio als 9 grups de P3 que hi ha al barri. Les famílies, constituïdes en plataforma, s'estan mobilitzant perquè se solucioni un problema que consideren ''de fons del sistema educatiu'' i lamenten la poca transparència del tot el procés i ''la deixadesa'' del Consorci per afavorir l'escola concertada. Per això, també reclamen la creació d'una escola nova per al cus 2019-2020.

El Consorci de Barcelona va proposar a un grup de famílies, constituïdes en plataforma, escolaritzar els infants que es quedaven sense plaça pública a l'Esquerra de l'Eixample a l'escola Francesc Macià, a la plaça d'Espanya, i a l'escola Jacint Verdaguer del carrer de Lleida, centres que queden molt més lluny dels domicilis que les escoles del Barri. Des del Consorci, se'ls va assegurar que podien entrar en bloc però se'ls va amagar que eren escoles d'alta complexitat, un fet que ha molestat a aquestes famílies, perquè creuen s'ha donat en un procés "molt fosc".

El Consorci redueix a 19 les famílies que haurien d'acceptar aquesta escolarització perquè dona per fet l'ampliació de ràtio als grups de P3 del barri i l'escolarització en escola concertada a les famílies que havien afegit alguna opció de concertada en el procés de preinscripció, tot i que no a l'escola demanada. De fet, la plataforma també denuncia aquesta pràctica ja que l'única concertada laica del barri també està plena en primera opció i per tant, l'escolarització d'aquests alumnes es farien en escoles concertades religioses que no han escollit els mateixos pares.

Una concentració de protesta

Per aquest motiu, les famílies demanen la creació de grups addicionals, els "bolets". Reconeixen no és "una solució", però defensen que la seva obertura, que facilitaria aquesta escolarització al barri. Demanen però, que la mesura vagi acompanyada de tot els suport a l'escola perquè no provoqui inconvenients.

Per això, la plataforma ha demanat una reunió amb el primer tinent d'alcalde i regidor del districte de l'Eixample, Gerardo Pisarello, per a què intervingui en el conflicte, i s'ha convocat una concentració aquest divendres davant del Consorci. També es convoca els afectats, del barri però també d'altres zones, dissabte a les 12 del migdia a plaça Sant Jaume.

A la Dreta de l'Eixample podrien ser fins a 27 infants els qui no tenen plaça a les escoles públiques de l'àrea d'influència, i a Gràcia, fins a una cinquantena. El barri del Guinardó també s'estan organitzant famílies afectades pel mateix problema, igual que en altres zones com Badalona, l'Hospitalet o Gavà.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article