El sindicat de la infermeria proposa al nou Govern que reestructuri el sistema de Salut

Entre d'altres, el SATSE demana més centres d'horaris amplis i que tinguin capacitat per atendre casos de complexitat mitja


El Sindicat d'Infermeria SATSE Catalunya ha proposat al nou Govern que reestructuri el sistema sanitari català i la implantació d'una sèrie de mesures de salut preventives que en conjunt "faran que millori l'atenció, que els recursos se centrin on són necessaris i que el sistema sigui més sostenible".

Així, el sindicat considera que cal reorganitzar l'atenció primària i comunitària, que li permeti "arribar a tot el seu potencial", amb més centres d'horaris amplis i capacitat per atendre casos de complexitat mitja, ja que "no només suposarien un millor servei si no que evitarien la despesa d'una atenció urgent hospitalària".

A més, també constata que la població està cada cop més envellida i proposa fomentar l'atenció sociosanitària, ja que considera que a la llarga això suposa "un estalvi i millor servei". En aquest sentit, asseguren que hi ha usuaris dels grans hospitals que estarien millor atesos i més a prop de la seva família de centres sociosanitàries. D'altra banda, SATSE considera "primordial" l'organització del mapa sanitari perquè l'actual "no s'ajusta a la realitat demogràfica i geogràfica de Catalunya".

Com a mesura d'estalvi, SATSE suggereix invertir en serveis com ara la infermeria escolar o els nutricionistes als centres de salut per millorar l'educació per a la salut de la població, la prevenció i la detecció ràpida de problemes". Una altra de les necessitats que el sindicat considera prioritàries és la reducció de les llistes d'espera per millorar l'assistència i reduir el patiment i el possible deteriorament de l'estat de salut dels usuaris.

Per últim, SATSE reclama tenir plantilles "suficients i especialitzades" per donar un tracte de qualitat als usuaris i un augment del seu només d'efectius fins arribar als ràtios europeus recomanats i crear llocs d'infermeria especialitzada.

A més, pel que fa en concret a la infermeria, el sindicat ha reiterat la necessitat d’una legislació de la prescripció infermera ja que “en aquests moments encara hi ha masses zones grises en les que les professionals treballem amb inseguretat”. Finalment SATSE recorda que hi ha “una gran diferència entre els estàndards i condicions laborals dels treballadors de la sanitat concertada i la pública” el que suposa “menystenir a uns professionals de qualitat”

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article