Torra es reuneix amb el col·lectiu tancat a l'Escola Massana de Barcelona

El president i el col·lectiu debaten diferents punts per millorar les condicions que pateixen les persones sense papers


El president de la Generalitat, Quim Torra, ha visitat l'antiga Escola Massana, al barri Gòtic de Barcelona, on fa més de 40 dies que un col·lectiu d'immigrants es van tancar per denunciar el racisme al qual estan exposats a la ciutat. El President ha celebrat la reunió a porta tancada i segons el col·lectiu “ha posat molt interès” en diversos dels punts que han fet arribar alguns dels membres a Torra.

La portaveu del col·lectiu, Marizza Buitrago, ha destacat que han rebut “un 'feedback' positiu”, ja que el president de la Generalitat hauria proposat convocar una comissió de seguiment per veure com es resolen les onze peticions que ha fet arribar el col·lectiu antiracista i pels drets dels immigrants. Un dels punts és aconseguir els papers sense necessitat de tenir un contracte laboral o donar la nacionalitat espanyola sense la necessitat de passar un examen.

La presència de Torra a la tancada ha provocat una gran expectació entre els membres que s'han fet fotos amb el President. De fet, diversos dels membres que participen en la tancada s'han mostrat “satisfets” pel fet que Quim Torra hagi visitat el moviment en el qual ha estat un dels primers actes oficials del nou president català. De tota manera, una vegada feta la primera trobada, Marizza Buitrago ha destacat que volen “veure resultats”.

De tota manera, el col·lectiu és conscient que gran part de les competències en matèria d'estrangeria són estatals però consideren que tant l'Ajuntament de Barcelona com la Generalitat de Catalunya tenen marge de maniobra en alguns assumptes i també els demanen que facin pressió en el govern espanyol per tal que canviï la situació. Part de les seves peticions són abolir la llei d'estrangeria, accés universal a la sanitat pública i rebutjar qualsevol tipus de violència racista.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article