L'escoltisme català vol unir-se en una sola entitat: més de 700 joves es conjuren al Congrés de Caps

Sota el lema ‘Conscients del repte!’, l'esdeveniment ha estat l’espai per culminar un procés participatiu que es va engegar l’any 2009


Més de 700 joves han participat aquest cap de setmana al Congrés de Caps, una cita que s'ha celebrat per primera vegada per definir el futur del moviment. Tots ells han decidit unir-se en una nova associació, una proposta que es votarà definitivament el proper novembre.

Sota el lema Conscients del repte! el congrés ha estat l’espai per culminar un procés participatiu que es va engegar l’any 2009 per la construcció d’aquesta associació única. “Durant aquests anys s’ha treballat la creació d’una identitat i uns objectius col·lectius amb la voluntat d’aconseguir dur a terme més i millor escoltisme i un major impacte, fent de l’escoltisme català un referent en l’educació d’infants i joves del nostre país”, explica un moviment en un comunicat.

Aquest curs els membres de les tres entitats, Acció Escolta de Catalunya, Escoltes Catalans i Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, han anat reflexionant en diverses trobades i a través d'una plataforma vitual de participació que ha culminat aquest cap de setmana. L’acte ha estat organitzat a Vic per la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge.

Al llarg del cap de setmana, s'han celebrat dotzena de ponències i tallers, dinamitzats per entitats i persones expertes, que van abordar temàtiques com per exemple participació i associacionisme, educació, cooperació i compromís social. Al final, diumenge, reunits en consells i equips, els joves han valorat les conclusions presentades el dia anterior i han decidit el sentit de la seva votació.

El nou conseller dona el seu suport a la fusió de les entitats

El Congrés de Caps ha culminat amb un acte de cloenda institucional que ha comptat amb la presència del recent nomenat Conseller de Treball, Afers socials i Famílies, Chakir El Homrani, que ha destacat la tasca de l’escoltisme català en el “desenvolupament de persones crítiques, que són la base d’una societat lliure, justa i democràtica”.

Josep-Ramon Soldevila, Regidor de Medi Ambient i Món Rural i Ciutadania i Igualtat a l’Ajuntament de Vic, per la seva banda ha agraït que s’hagi triat la ciutat per celebrar aquest Congrés, i la membre del Consell Mundial de l’Associació Mundial de Noies Guia i Noies Escolta (WAGGGS), Katerina Agorogianni, ha remarcat que “el treball de la coeducació i l’alta participació per part de les dones és un exemple per a l’associació mundial guia”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article