El Homrani visitarà dimarts Dolors Bassa a Alcalá Meco per “conèixer la seva visió del Departament”

El nou conseller fixa el desenvolupament de la Renda Garantida de Ciutadania com una de les prioritats


Si bé aquest diumenge ja va participar en un acte públic a Vic, aquest dilluns ha estat el primer dia que el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, entrava al despatx del Departament, set mesos després que la seva predecessora, Dolors Bassa, fos destituïda amb l'article 155 de la Constitució.

Aquest dimarts, el Homrani visitarà Bassa a la presó d'Alcalá Meco no només per fer-li una “forta abraçada” sinó per “conèixer la seva visió del Departament”. Entre les prioritats d'El Homrani hi ha el desenvolupament de la Renda Garantida de Ciutadania, així com seguir treballant en l'àmbit de la concertació social. També ha assenyalat que treballarà per un “envelliment digne” i per garantir la protecció dels menors estrangers no acompanyats. En l'àmbit del treball, s'ha posat com a repte combatre la precarietat laboral.

“Ara tenim moltíssima feina, hem de visualitzar quins elements han quedat endarrerits pel 155”, ha destacat. el Homrani també ha assenyalat que vol potenciar la concertació social i ajudar en el diàleg entre els agents socials, sindicats, patronals i govern. Ha lloat el consell de relacions laborals amb què ja va treballar Bassa, que “funciona molt bé” i és un model que el Homrani creu que s'hauria de traslladar a altres àmbits. També, ha posat de manifest que el Departament seguirà potenciant la Inspecció del Treball i treballant perquè “les condicions dels convenis col·lectius es compleixin en aquelles cooperatives que no son cooperatives”, en relació sobretot al sector de les càrnies.

Cuidar “el tresor” de les entitats socials

D'altra banda, el Homrani ha destacat que vol “cuidar el tresor” que suposen les entitats socials, després que hagin patit el retardament de pagaments durant els darrers mesos. “És un dels primers aspectes a posar al dia”, ha assegurat.

El conseller ha recordat “la situació d'excepcionalitat molt dura” que viu avui Catalunya. En relació a Bassa, ha dit que desitja que sigui alliberada perquè “no mereix el que està patint ni ella ni els altres presos polítics ni els que estan a l'exili”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article