Cinc biblioteques de Barcelona programen sessions per fomentar l’acolliment familiar, encara força desconegut

Malgrat que a Catalunya hi ha 600 famílies que acullen més de 1.000 infants, se'n necessiten més per a 100 infants de zero a sis anys


L’acolliment familiar és una mesura de protecció a la infància encara força desconeguda. És per això que Biblioteques de Barcelona ha programat cinc sessions informatives sobre l’acollida d’infants a diferents equipaments de la ciutat.

Aquest dimarts 5 de juny, a les 19h, la Biblioteca Vila de Gràcia acollirà al tercera xerrada d’aquest cicle. Les properes sessions tindran lloc a la Biblioteca Xavier Benguerel, de Vila Olímpica (23 d’octubre) i a la Biblioteca Montserrat Abelló, de Les Corts (3 de desembre), també a les 19h. La Biblioteca Sant Antoni- Joan Oliver i la Biblioteca Sagrada Família- Josep M. Ainaud de Lasarte ja han celebrat sessions similars. Així mateix, el conjunt de biblioteques de la ciutat tenen a disposició de la ciutadania fulletons informatius sobre l’acolliment familiar.

Ja fa mesos que l’Institut Català de l’Acolliment i de l’Adopció ha engegat un pla estratègic per aconseguir crear cultura de l’acolliment familiar a Catalunya. Sobretot, l’ens busca famílies per a 100 infants de zero a sis anys que actualment viuen en centres residencials d’acció educativa i ha definit vuit municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona com a prioritaris. Aquests són Barcelona, Badalona, Mataró, l’Hospitalet del Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Cornellà de Llobregat, Sant Boi del Llobregat i Sant Vicenç dels Horts.

Actualment a Catalunya hi ha més de 600 famílies que acullen més de 1.000 infants. Però encara se'n necessiten moltes més, especialment per grups de germans o infants amb malalties greus i diversitat funcional. Les necessitats de l’infant i la situació de la seva família biològica defineixen la temporalitat de l’acolliment. Pot ser un acolliment d’urgència i diagnòstic, un acolliment simple, un acolliment permanent i també existeix l’acolliment de caps de setmana i vacances, per a infants més grans i adolescents.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article