Barcelona estudia amb Ensenyament com resoldre la demanda d'escolarització pública

Diverses famílies de diferents punts de la capital catalana s'han quedat sense plaça en un centre públic de proximitat


L'Ajuntament de Barcelona s'ha reunit amb el conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, a primera hora d'aquest divendres per intentar resoldre la manca de places de l'escola pública a la ciutat. Segons la tinenta d'alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz, "cada any hi ha desajustos" entre les places ofertades i les sol·licituds presentades. Per això ara les dues administracions estan estudiant com resoldre la situació d'aquelles famílies que s'han quedat sense plaça en una escola pública del barri.

Ortiz ha focalitzat aquest problema als districtes de l'Eixample i Gràcia i per això ha posat sobre la taula mesures d'urgència per al curs que ve com ara la creació de línies addicionals i l'augment de ràtios. Dues mesures que ja s'han fet en alguns centres de Sants i l'Eixample en previsió de l'alta demanda que hi podria haver per al proper curs escolar 2018-2019.

De tota manera, abans d'adoptar aquestes solucions finals, tan Generalitat, com Ajuntament esperaran que hi hagi l'adjudicació final de places per veure com queda la distribució de famílies. Una vegada ja hi hagi estipulades quines són les necessitats s'estudiaran quines són les solucions que "en cada cas i en cada territori s'ha d'adoptar".

A més, Ortiz ha proposat absorbir alguns dels centres concertats que no omplin totes les seves places. Segons la tinenta d'alcalde hi ha "un marc legal que estipula aquest canvi de titularitat" en què cal sumar-hi a les peticions d'escoltar "les famílies que demanen més escola pública". Laia Ortiz també preveu abordar amb el Departament la "manca de previsió" que la tinenta d'alcalde assegura haver heretat i resoldre la situació per un futur a "mig i llarg termini".

De tota manera, la titular de Drets Socials a l'Ajuntament de Barcelona ha recordat l'aposta del govern local per l'escola pública i per això ha assegurat que en tot aquest mandat s'han creat "24 noves línies de P3" que corresponen a 600 noves places a la ciutat. En aquesta línia, Ortiz celebra que hi hagi aquesta aposta de les famílies per part de l'escola pública.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article