‘Somriu per la infància’: 4.000 infants sensibilitzen sobre la igualtat d’oportunitats

La sisena edició de la festa de la FEDAIA s’ha celebrat a Port Aventura i ha aplegat també educadors i famílies


Més de 4.000 infants, adolescents i joves de més de 100 centres o serveis d’atenció a la infància i adolescència en risc d’exclusió social de Catalunya han participat, aquest dissabte, a la sisena festa solidària ‘Somriu per la infància’, que s’ha celebrat a Port Aventura.

Amb la intenció de sensibilitzar la societat de la necessitat de garantir la igualtat d’oportunitats dels infants i donar a conèixer l’existència a Catalunya d’entitats socials que treballen amb infants en situació de vulnerabilitat social, la FEDAIA ha organitzat aquest esdeveniment, que també ha aplegat més de 500 educadors i educadores i diverses famílies d’acollida d’arreu del territori.

La jornada ha començat al matí, amb un Taller de grafitti “Creativity Art” i junts s’ha dibuixat el somriure més gran vist mai. La Xarangueta “Els guirigalls”, formada per nens i nenes del Conservatori de Tarragona han animat la construcció del mural amb el seu repertori.

Al migdia ha tingut lloc l’acte principal del ‘Somriu per la infància’, presentat per l’actor David Solans, protagonista de la sèrie Merlí de TV3, on s’ha reivindicat la infància com una prioritat a la nostra societat. També s’ha remarcat la importància de potenciar la inclusió i la igualtat d’oportunitats d’accés a l’oci dels infants, adolescents i joves en risc.

La festa ha comptat amb els parlaments de Bàrbara Ortuño, directora de FEDAIA; Ramón Marsal, President de Fundació PortAventura; Montse Buisan, directora de l’àrea de pobresa i salut de la Fundació Bancària “La Caixa”; Francesc Tarragona, director dels Serveis Territorials del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya; Agnès Russiñol, directora de l’ICAA i Georgina Oliva, directora de la DGAIA. També ha participat a la festa el grup Animal.

Al llarg de les darreres setmanes, la Fundació Port Aventura ha ofert entrades a un preu reduït i la celebració també ha comptat amb la col·laboració de l’Obra Social “La Caixa”, Diputació de Tarragona, Rodalies RENFE, Diari ARA, El Periódico, MammaProof.org, Op&Kids, Sortir amb nenes, Adolescents.cat, Social.cat, Jove.Cat i Cadena SER Catalunya.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article