La narcosala Baluard de Barcelona obrirà les 24 hores durant els mesos d'estiu

La mesura s'emmarca dins del pla de xoc per combatre la problemàtica de les drogues al barri del Raval


El Centre d'Atenció i Seguiment (CAS) Baluard, ubicat al districte de Ciutat Vella de Barcelona, obrirà 24 hores ininterrompudament a partir del mes de juliol. La mesura permetrà que, per primera vegada, la ciutat disposi d'un servei d'atenció nocturna continuada a persones drogodependents, cosa que es mantindrà durant els mesos d'estiu, segons un comunicat del consistori difós aquest diumenge. Aquesta no és la primera ampliació horària de la narcosala Baluard, que des de l'estiu del 2016 funciona entre les 7 del matí i les 10 de la nit.

L'equipament, que gestiona l'Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) i que el mes d'octubre es va traslladar a l'edifici Perecamps, disposa des de principis d'any d'un nou contracte que ha augmentat els recursos en 800.000 euros l'any, fins a consolidar un pressupost total de 2,37 milions d'euros l'any. Aquesta ampliació horària és la continuació del pla de xoc per combatre la problemàtica de les drogues al barri del Raval que l'Ajuntament de Barcelona va posar en marxa fa un any.

En el darrer Consell Plenari de l'Ajuntament de Barcelona es va aprovar una ampliació de la dotació tant econòmica com de recursos humans per a aquesta iniciativa municipal, que comptarà amb una inversió de prop de 5 milions d'euros i un total de 63 persones destinades als diferents àmbits d'intervenció social que contempla l'ampliació i reforç policial.

L'ampliació horària del CAS Baluard durant l'estiu tindrà un cost afegit de 260.000 euros i és un complement a altres iniciatives que s'estan aplicant al districte des de fa mesos.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article