Barcelona detecta 112 casos de maltractament a gent gran en un any i per això en millora l'atenció

L’Ajuntament i el Consorci Sanitari de Barcelona signen un conveni per facilitar la col·laboració de diferents professionals davant de situacions de risc


L'Ajuntament de Barcelona ha aprovat un nou conveni per millorar la detecció i l'atenció de casos de maltractament a persones grans després que durant l'any passat se'n detectessin 112, segons ha explicat aquest dimarts la tinent d'alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz. L'acord, signat entre l'Ajuntament i el Consorci Sanitari de Barcelona, garanteix la coordinació entre dispositius del sistema sanitari i dels serveis socials per abordar de manera integral els casos que es detectin a la ciutat.

L’any 2017 els Centres de Serveis Socials de Barcelona van recollir fins a 112 casos en què persones de més de 65 anys van ser ateses per haver patit algun tipus de maltractament durant l’any. Sumant els maltractaments patits en anys anteriors, la xifra s’eleva als 298 casos.

La tinent d'alcalde ha destacat que compten amb un pla amb 11 accions que aborden els símptomes i la prevenció del maltractament, i ha assenyalat que la majoria de casos són de maltractament psicològic i d'abandonament i solitud prolongada, i també es dona espoli econòmic, entre altres casos.

També treballen per prevenir possibles casos de maltractament de persones grans en centres residencials, i Ortiz ha garantit que estan molt atents a la situació de les residències gestionades per l'Ajuntament i que treballen en una guia per al bon tracte de les persones.

Els factors de risc per patir maltractaments són l'aïllament social, el fet ser dona, el deteriorament cognitiu, les alteracions de la conducta, la demència, la pobresa, els antecedents de maltractament, la tensió a la llar i la baixa autoestima, entre d'altres. Ortiz ha ressaltat la importància que la persona sigui conscient del que passa, ja que sovint no s'identifiquen com a víctimes de maltractament en tractar-se de casos no visibilitzats i sense una llei específica.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article