Les famílies sense plaça pública de P3 rebutgen les assignacions en escoles concertades i religioses

Les plataformes de Gràcia i l'Esquerra de l'Eixample de Barcelona expressen el seu “malestar” i se senten “enganyades i ignorades”


19 famílies de Gràcia i 16 més de l'Esquerra de l'Eixample han estat assignades d'ofici en escoles concertades, algunes confessionals, o en escoles públiques fora del seu barri. La decisió del Consorci d'Educació de Barcelona l'han coneguda aquest dimarts i les famílies, mobilitzades en plataformes, han decidit no acceptar-la i recórrer-la, per exigir a l'administració una plaça pública i laica de proximitat.

Les famílies de l'Eixample denuncien que aquesta manca de proximitat té conseqüències ''molt greus'' per als infants com ara el desarrelament al barri que s'allargarà, segons diuen perquè les adscripcions a secundària també els impedeix tenir una plaça al barri. Per això, continuen mobilitzades fins a tenir una solució “real i global” per a totes les famílies afectades pel que consideren una manca de planificació.

Des de l'Esquerra de l'Eixample, les famílies expressen el seu “malestar” amb les institucions implicades. Consideren que no s'ha atès la urgència sinó que s'han anat allargant i postposant les reunions per esgotar els temps establerts pel Consorci. Per això, asseguren que se senten “enganyades, abandonades i ignorades”.

Consideren que l'administració només els ha donat l'opció “d'hipotecar el temps de la família” per portar els infants fora del barri o no escolaritzar-los. En una mateixa línia s'han pronunciat la plataforma de famílies de Gràcia també continuen mobilitzades per rebutjar aquesta assignació d'ofici, i ho faran en la reunió amb el Consorci d'Educació aquest dimecres a la tarda.

Pel que fa a les famílies afectades al districte del Guinardó, es calcula que hi ha unes 50 famílies que no han pogut entrar a l'escola escollida en primera opció. En una carta dirigida a la gerent del Consorci, les famílies d'aquesta zona de Barcelona critiquen que tots els infants podran anar a una escola del districte però que això, no significa que sigui de proximitat perquè l'orografia del barri i els mitjans de transport públic dificulta el desplaçament, sobretot al barri de Font d'en Fargues.

A més, aquestes famílies consideren que les escoles que han d'acollir els infants que no tenen plaça en la primera escola demanada, al Baix Guinardó, són escoles amb baixa demanda perquè els projectes educatius no són interessants i per això, proposen mesures per a què en un futur proper puguin tenir demanda, com és la inclusió al programa Magnet. També proposen l'obertura d'una escola nova en aquesta zona del districte.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article