El Consorci d'Educació de Barcelona es compromet a ampliar ràtios i obrir com a mínim tres grups més de P3

Les famílies recelen de la proposta perquè no soluciona la problemàtica a tots els infants que s'havien quedat sense plaça pública


Les diferents plataformes de famílies sense plaça pública de P3 han explicat aquest dimecres que l'administració, el Departament d'Ensenyament i el Consorci, s'han compromès a ampliar les places de P3 a l'Esquerra de l'Eixample, la Dreta de l'Eixample, Gràcia i el Guinardó.

Segons les famílies, seran un total de 107 places públiques noves a partir de l'ampliació de ràtio, per exemple, a tots els grups de P3 de Gràcia, dels 25 als 26, la reobertura d'un grup a Vallcarca, la creació d'un grup “bolet” a Font d'en Fargues i la creació d'un grup o línia addicional nou a l'escola Ferran Sunyer de l'Eixample.

Tot i que amb aquestes places la problemàtica que denunciaven les famílies podria quedar solucionada, les persones afectades recelen de la proposta perquè de moment encara no els garanteix la plaça pública i de proximitat.

Per exemple, les famílies de Gràcia consideren que una plaça a l'escola Pare Poveda de Vallcarca no soluciona la problemàtica que tenen els veïns de Vila de Gràcia, per la distància que hi ha. El mateix pensen les famílies de l'Esquerra de l'Eixample amb l'obertura d'un nou grup a l'escola Ferran Sunyer, limítrof amb Sant Antoni, que per a moltes famílies també els suposarà força desplaçament.

Les famílies del Guinardó disposaran d'una línia addicional a Font d'en Fargues que sí que solucionarà el problema de moltes famílies que no tenien plaça al barri. Totes les plataformes consideren que el problema és “estructural” i lamenten que algunes famílies hagin accedit a anar en escoles concertades que en època de preinscripcions no tenen demanda. Aquest dijous, el Consorci d'Educació farà públiques en roda de premsa aquestes dades.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article